Δεύτερη ήττα για το μπάσκετ, βλέπει οκτάδα η Εθνική πόλο: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Τρίτη (30/7)
i

© Intime

Δεύτερη ήττα για το μπάσκετ, βλέπει οκτάδα η Εθνική πόλο: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Τρίτη (30/7)

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:01 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 30.07.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο αθλητής με καταγωγή από τα Γιάννενα τερμάτισε τρίτος στην 3η προημιτελική σειρά που συμμετείχε, με χρόνο 6:56.68. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε 84-77 από την Ισπανία σε ένα ματς όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συγκλονιστικός (27π, 11ρ) αλλά δεν αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ελλάδα. Πλέον, η «γαλανόλευκη» στρέφει την προσοχή της στον αγώνα με την Αυστραλία.

Το δύο στα δύο στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων έκανε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η Ελλάδα επικράτησε 17-16 του Μαυροβουνίου στα πέναλτι και πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην οκτάδα.

Το ματς έδειχνε να στραβώνει για την Εθνική ομάδα, που ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, αυτό που κρατάει είναι η νίκη που θα της δώσει την καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών είναι οι ΗΠΑ την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του μονού στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η κορυφαία Ελληνίδα ηττήθηκε 4-6, 7-6(5), 6-4 από τη Μάρτα Κόστγιουκ και αποχαιρέτησε το όνειρο για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο μονό των γυναικών. Ήταν, πάντως, μία σκληρή ήττα για τη Μαρία Σάκκαρη που φάνηκε να κυριαρχεί μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ, αν και βρέθηκε πίσω με δύο μπρέικ.

Λίγη ώρα αργότερα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε και πάλι στο κορτ για τον αγώνα του διπλού γυναικών μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Οι Ελληνίδες τενίστριες ηττήθηκαν 6-1, 6-3 από τις Αμερικανίδες Ντανιέλ Κόλινς/Ντεζιρέ Κράβτσικ. Το έργο των Σάκκαρη και Παπαμιχαήλ ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο αφού οι αθλήτριες από τις ΗΠΑ είναι στο Νο.4 του ταμπλό και θεωρούνται εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο.

Ο ψηλός και ο κοντός: Οι 55 πόντοι που χωρίζουν τον Τουγκάσι από τον Ουεμπανιαμά

Ο ψηλός και ο κοντός: Οι 55 πόντοι που χωρίζουν τον Τουγκάσι από τον Ουεμπανιαμά

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά και ο Γιούκι Τουγκάσι μοιράστηκαν το παρκέ στο Ιαπωνία - Γαλλία και μοίρασαν... θέαμα. Ο ψηλότερος παίκτης του τουρνουά με τον κοντύτερο κοντραρίστηκαν με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους.

Στη 16η θέση της γενικής κατάταξης είναι ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα iQfoil. Η μπουνάτσα που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στη Μασσαλία έφερε αρκετά προβλήματα στη διεξαγωγή των πρώτη ιστιοδρομιών που ξεκίνησαν με καθυστέρηση. Τη Δευτέρα έγινε μόλις μία κούρσα και ο Κοκκαλάνης κατέλαβε τη 18η θέση. Την Τρίτη έγιναν άλλες πέντε ιστιοδρομίες όπου ο Έλληνας αθλητής κατετάγη όγδοος στην 2η ιστιοδρομία, 15ος στην τρίτη, ακυρώθηκε στην τέταρτη, ήταν πέμπτος στην πέμπτη και εικοστός στην έκτη κούρσα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Σπουδαία προσπάθεια έκανε η ομάδα 4Χ200 ελεύθερο στον προκριματικό των Ολυμπιακών αγώνων. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Δημήτρη Μάρκο, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, Κωνσταντίνο Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο κατέλαβε την πέμπτη θέση στη δεύτερη σειρά. Η ελληνική ομάδα τερμάτισε σε 7:09.60, πλησιάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο. Στον τελικό προκρίθηκαν 9 ομάδες και η Μεγάλη Βρετανία είχε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών με 7:05.11

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });