Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο με τον Τσελίδη: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Τετάρτη (31/7)
i

© Intime

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο με τον Τσελίδη: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Τετάρτη (31/7)

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:19 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 31.07.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την πέμπτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο. Ο Έλληνας αθλητής νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με wasa-ari στον τελικό του ρεπεσάζ και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το μετάλλιο του Τσελίδη είναι το πρώτο για την Ελλάδα στο Παρίσι. Ο Τσελίδης, που δεν ήταν εκ των φαβορί πάλεψε σε όλους τους αγώνες του σαν πραγματικό θηρίο και θα ανέβει στο βάθρο.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στο τζούντο. Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Ηλιάδης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο.

Στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε ο Απόστολος Χρήστου. Ο Έλληνας κολυμβητής του Ολυμπιακού, μετά την τέταρτη θέση στο 100άρι θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για το μετάλλιο στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Ο Χρήστου κατέλαβε την τρίτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 1:56.33 και προκρίθηκε σε δεύτερο τελικό στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε στον τελικό με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Υπερπροσπάθεια έκανε στο ίδιο αγώνισμα ο Απόστολος Σίσκος. Ο Έλληνας κολυμβητής κατέλαβε την έβδομη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 1:57.77 και κατετάγη στη 14η θέση στο σύνολο.

Τρεις ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς είχαμε στην κωπηλασία. Αρχικά, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο προκρίθηκαν ως τρίτες της πρώτης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:18.28. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, στις 12:42 μ.μ. θα πάρουν θέση στον τελικό με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Οι Έλληνες κωπηλάτες κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 6:23.36. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή (2/8) στις 13:02μ.μ ώρσ Ελλάδας.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά που συμμετείχε και θα αγωνιστεί για κάποιο μετάλλιο. Ο τελικός του αγωνίσματος θα γίνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου 13:22 ώρα Ελλάδας.

Στον προημιτελικό των Ολυμπιακών προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-5 του Σεμπάστιαν Μπάες και «σφράγισε» το εισιτήριο για την οκτάδα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στην οκτάδα των Ολυμπιακών αγώνων. Στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε 7-5, 6-3 του Ντόμινικ Κέπφερ και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Πρόωρα ολοκληρώθηκε η πορεία της Ελισάβετ Τελτσίδου στην κατηγορία των -70 κιλών στο τζούντο. Η έβδομη Ολυμπιονίκης του Τόκιο ηττήθηκε με Ippon από την Βελγίδα Γκαμπριέλα Βίλεμς στη φάση των «16» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στη φάση των «32» ολοκληρώθηκε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ ηττήθηκε 4-2 από τον Αμερικανό Κανάκ Τζα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις επιθέσεις του Τζα και δεν μπορούσε να βρει λύση. Ο Αμερικανός προηγήθηκε με 3-0 βάζοντας τις βάσεις για την πρόκρισή του στη φάση των 16 του Ολυμπιακού τουρνουά. Ωστόσο, ο Γκιώνης αν και μείωσε 3-2, δεν κατάφερε να κάνει την απίθανη ανατροπή.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών υπέστη τη δεύτερη ήττα της στον δεύτερο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου «λύγισε» από την Ισπανία με 10-8 και πλέον στρέφει την προσοχή της στους αγώνες με την Ιταλία και τη Γαλλία.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης υποχώρησε στην 21η θέση της γενικής κατάταξης στα IQfoil. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας ιστιοπλόος ήταν στην 20ή θέση την Τρίτη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δέκα πρώτοι ιστιοπλόοι θα συμμετάσχουν στις κούρσες για τα μετάλλια.

Η Γεωργία Δαμασιώτη κατέλαβε την έβδομη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 200 μέτρων πεταλούδα. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε χρόνο 2:10.25 στους ημιτελικούς και κατετάγη 15η στο σύνολο του αγωνίσματος, έχοντας σημειώσει στον πρωινό προκριματικό πανελλήνιο ρεκόρ με 2:09.55.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });