Χάλκινο μετάλλιο ο Καραλής, διπλή πρόκριση στο επί κοντώ γυναικών: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές τη Δευτέρα (5/8)
i

© Intime

Χάλκινο μετάλλιο ο Καραλής, διπλή πρόκριση στο επί κοντώ γυναικών: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές τη Δευτέρα (5/8)

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές τη δέκατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στον τελικό του άλματος επί κοντώ και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5,50, τα 5,70, τα 5,80, τα 5,85 και τα 5,90 μέτρα εξασφαλίζοντας μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής είχε την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,95 μέτρα και στη συνέχεια άφησε το συγκεκριμένο ύψος. Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε ακόμη δύο άκυρες προσπάθειες στα έξι μέτρα.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ολοκλήρωσε με νίκη της υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ελλάδα επικράτησε 9-8 της Ιταλίας, φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα και πηγαίνει στα προημιτελικά με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Η Κατερίνα Στεφανίδη προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων στο άλμα επί κοντώ για τρίτη φορά στην καριέρα της. Η Ελληνίδα αθλήτρια άφησε το πρώτο ύψος (4,20) του προκριματικού, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μέτρα και με τη δεύτερη τα 4,50 μέτρα. Η τελευταία της επίδοση ήταν κι αυτή που της έδωσε την πρόκριση.

Το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό των Ολυμπιακών θα ζήσει και η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η 24χρονη αθλήτρια πέρασε με την πρώτη τα 4,20 μέτρα και τα 4,40 μέτρα αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,55 μέτρα. Η Αδαμοπούλου προκρίθηκε ως μία από τις εννέα άλτριες, οι οποίες δεν είχαν αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,40 μέτρα.

Εκτός τελικού στο επί κοντώ έμεινε η Ελένη Πόλακ, η οποία αφού πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.20μ, είχε τρία αποτυχημένα άλματα στα 4 μέτρα και 40 εκατοστά.

Εκτός τελικού στο μικτό σκήτ έμειναν η Εμμανουέλα Κατζουράκη και ο Μάκης Μίτας. Οι δύο Έλληνες αθλητές κατέλαβαν την 13η θέση με επίδοση 139/150 βολές και ολοκλήρωσαν την παρουσία της ελληνικής σκοποβολής στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θυμίζουμε ότι η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέλαβε την πέμπτη θέση στο σκητ γυναικών. Ο Μίτας ήταν 11ος στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

Η Ιόλη Μυτιληναίου αποκλείστηκε από τον τελικό υπερπήδησης εμποδίων στο Ολυμπιακό τουρνουά ιππασίας στο Παρίσι, που έγινε στις Βερσαλλίες. Η Ελληνίδα αμαζόνα, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της είχε 12 βαθμούς ποινής και 72.32 βαθμολογία και κατετάγη 57η ανάμεσα σε 74 αγωνιζόμενους.

Στα Formula Kite έγινε μόλις μία ιστιοδρομία. Ο Κάμερον Μαραμενίδης κατέλαβε την όγδοη θέση στην πέμπτη ιστιοδρομία και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση με 33 βαθμούς ποινής. Στα 470, όπου συμμετέχουν η Αριάδνη και ο Οδυσσέας Σπανάκης δεν έγιναν κούρσες.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });