«Χάλκινος» ο Πετρούνιας, πρόκριση ο Τεντόγλου: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Κυριακή (4/8)
i

© Intime

«Χάλκινος» ο Πετρούνιας, πρόκριση ο Τεντόγλου: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Κυριακή (4/8)

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την ένατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Έλληνας αθλητής έλαβε 15,100 βαθμούς στον τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στη συλλογή του.

Τον Ολυμπιακό τίτλο κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Γιανγκ Λιου με 15,300 βαθμούς, ενώ τη 2η θέση κατέλαβε με 15,233 βαθμούς ο Τζινγκιουάν Ζόου, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του προκριματικού της περασμένης εβδομάδας. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρόκριση στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας άλτης σημείωσε 8,32 μέτρα στο πρώτο του άλμα (8,15 το όριο) και θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο. Ο τελικός του Μίλτου Τεντόγλου θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 21:20 το βράδυ ώρα Ελλάδας

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αγωνίσθηκε στον δεύτερο προκριματικό όμιλο και είχε καλύτερη βολή στα 69 μέτρα και 38 εκατοστά, ενώ στην δεύτερη προσπάθεια έστειλε την σφύρα της στα 66.86μ. και η τρίτη ήταν άκυρη. Το όριο πρόκρισης ήταν 73 μέτρα.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θ' αγωνισθεί στον επαναληπτικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα σπρίντερ συμμετείχε στην 5η προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 4η θέση με επίδοση 23 δευτερόλεπτα και έξι εκατοστά και δεδομένου ότι απ΄ευθείας πρόκριση πήραν οι πρώτες τρεις αθλήτριες από κάθε σειρά, θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τον ημιτελικό μέσω του επαναληπτικού.

Η Τατιάνα Γκούσιν ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε στον τελικό του ύψους και κατέλαβε την ένατη θέση.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ξεκίνησε με ένα πολύ καλό και έγκυρο άλμα στα 1,86 μ., ωστόσο στα 1,91 μέτρα είχε τρεις άκυρες προσπάθειες, γεγονός που δεν της επέτρεψε να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την 12η θέση στη σφυροβολία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού με βολή στα 73,34 μέτρα. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 73,34 μ. και έστειλε εκτός τομέα τη σφύρα στην τρίτη του προσπάθεια. Ο 24χρονος πρόσθεσε μια ακόμη παρουσία σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Την πέμπτη θέση στο σκητ κατέλαβε η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Η Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής με καταγωγή από τα Χανιά προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με την κορυφαία επίδοση. Στον αγώνα για τα μετάλλια, όμως, λύγισε από το άγχος και με 23/30 επιτυχημένες βολές κατέλαβε την πέμπτη θέση. Η Κατζουράκη θα αγωνιστεί στο μικτό αγώνισμα του σκητ μαζί με τον Μάκη Μίτα. Ο προκριματικός αλλά και ο τελικός θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Στη 12η θέση της γενικής κατάταξης στα Formula Kite είναι ο Κάμερον Μαραμενίδης μετά τις τέσσερις πρώτες ιστιοδρομίες. Ο Ελληνοαμερικανός αθλητής κατέλαβε την ένατη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, τη δέκατη στη δεύτερη, την έκτη στην τρίτη και τη 12η στην τέταρτη και τελευταία ιστιοδρομία της Κυριακής. Ο Μαραμενίδης πέταξε την τέταρτη ιστιοδρομία, ως τη χειρότερή του και με 32 βαθμούς ποινής είναι στη 12η θέση της γενικής κατάταξης.

Στη 15η θέση της γενικής κατάταξης με 53 βαθμούς είναι η Αριάδνη Σπανάκη και ο αδερφός της Οδυσσέας στα 470. Στην πέμπτη ιστιοδρομία τα δύο αδέρφια κατέλαβαν τη 13η θέση. Το ελληνικό πλήρωμα ήταν δέκατο στην έκτη ιστιοδρομία. Τα δύο αδέρφια είναι στη 15η θέση της γενικής κατάταξης με 53 βαθμούς ποινής.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ελλάδα επικράτησε 11-4 της Γαλλίας και σφράγισε το εισιτήριο για την οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία στον δρόμο προς τα μετάλλια. Ο αγώνας κόντρα στη Γαλλία ήταν ζωής και θανάτου για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου που μπήκε αγχωμένη στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» πάτησε γκάζι στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο και έφτασε στη νίκη.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });