Χάλκινο μετάλλιο ο Κουρουγκλίεβ, δέκατος ο Κυνηγάκης: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Παρασκευή (9/8)
i

© Intime

Χάλκινο μετάλλιο ο Κουρουγκλίεβ, δέκατος ο Κυνηγάκης: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Παρασκευή (9/8)

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:57 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 09.08.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο 32χρονος αθλητής, που έλαβε ελληνικό διαβατήριο πριν λίγο καιρό, κατάφερε στον τελικό των ρεπεσάζ να νικήσει 5-4 τον Μάιλς Άμιν από το Σαν Μαρίνο και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η ελληνική πάλη ανεβαίνει και πάλι σε βάθρο Ολυμπιακών αγώνων μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών θα παλέψει για την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελλάδα επικράτησε 15-9 της Αυστραλίας στον πρώτο αγώνα κατάταξης και θα παλέψει με την Ισπανία για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η ομάδα του Τιμ Χέιμιλ θα αγωνιστεί απέναντι στην Ιταλία.

Η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Τιμ Χέιμιλ. Θυμίζουμε ότι η Εθνική πόλο ανδρών υπέστη αποκλεισμό σοκ από τη Σερβία δεχόμενη γκολ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα του αγώνα.

Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στα 74 κιλά ελευθέρας πάλης. Η Έλληνας αθλητής ηττήθηκε 8-2 από τον Βίκτορ Ρασαντίν στη φάση των «16». Ωστόσο, στη συνέχεια ο αθλητής από το Τατζικιστάν ηττήθηκε 8-2 από τον Ρασαμπέκ Τζαμάλοφ και δεν προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας. Έτσι, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης δεν είχε δεύτερη ευκαιρία για το χάλκινο μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ.

Στη δέκατη θέση του αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, των Ολυμπιακών Αγώνων τερμάτισε ο Άλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο προπορευόμενο γκρουπ μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια έμεινε λίγο πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Πλατανιώτη έμειναν εκτός δεκάδας μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη και των «χαρταετών» αγωνίστηκαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Το ελληνικό δίδυμο αγωνίστηκε 11ο κατά σειρά και έλαβε 210,9384 βαθμούς.

Αυτό είναι ως αποτέλεσμα η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου να βρίσκονται στη 13η θέση μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού προγράμματος. Το ελεύθερο πρόγραμμα, που θα γίνει το Σάββατο (20:30) θα κρίνει τα πάντα, αλλά το ελληνικό ντουέτο δεν έχει πολλές ελπίδες διάκρισης.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });