Ιστορικό μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στην κολύμβηση: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Πέμπτη (1/8)
i

© Intime

Ιστορικό μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στην κολύμβηση: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Πέμπτη (1/8)

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:26 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 01.08.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την έκτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας κολυμβητής του Ολυμπιακού, απώλεσε για δύο εκατοστά το μετάλλιο στο 100άρι του ίδιου στυλ, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 1:54.82 που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στην πισίνα μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896. Τότε, βέβαια, οι αγώνες της κολύμβησης έγιναν στη θάλασσα, στη Μαρίνα Ζέας.

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο αθλητής από τα Ιωάννινα τερμάτισε στην τρίτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς και θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο. Ο Στέφανος Ντούσκος κάλυψε την απόσταση των δύο χιλιομέτρων σε 6 λεπτά, 40 δευτερόλεπτα και 78 εκατοστά. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Γερμανός, Ολιβερ Ζάϊγκλερ με επίδοση 6:35.77, που είναι Ολυμπιακό ρεκόρ (σ.σ. το προηγούμενο ήταν 6:40.45 του Ντούσκου από το Τόκιο το 2021).

Συγκίνησε τους πάντες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η Ελληνίδα βαδίστρια κατέλαβε την 22η θέση στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην τερμάτισε σε 1:31.33, που ήταν φετινό ρεκόρ για την ίδια. Λίγο μετά τον τερματισμό της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της. Όπως ομολόγησε η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, αυτή ήταν η τελευταία της συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Στην οκτάδα των Ολυμπιακών αγώνων προκρίθηκε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ, έκανε το τρία στα τρία στον πρώτο όμιλο και εξασφάλισε την είσοδό της στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Στα δύο τελευταία της ματς με την Ιταλία και την Κροατία, η Εθνική πόλο ανδρών θα αναζητήσει τις δύο νίκες που θα την φέρουν στην πρώτη θέση και έναν (θεωρητικά) πιο εύκολο αντίπαλο στον προημιτελικό.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-3, 7-6(3) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε το πρώτο σετ αφού ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ νωρίς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, έχασε τριπλό σετ πόιντ στο δεύτερο και ο Νόλε το οδήγησε στο τάι μπρέικ παίρνοντας την πρόκριση.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στον ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερο. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την τέταρτη θέση στη δεύερη ημιτελική σειρά με χρόνο 21.62, και προκρίθηκε ως 7ος στον τελικό του αγωνίσματος, ο οποίος θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (2/8, 21:30).

Ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που συμμετείχε στον προκριματικό των 50 μέτρων ελεύθερο, ο Στέργιος Μπίλας τερμάτισε στην πέμπτη θέση της ένατης προκριματικής σειράς. Ωστόσο, ο χρόνος των 22 δευτερολέπτων δεν του επέτρεψε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο Μπίλας κατέλαβε τη 18η θέση στη γενική κατάταξη.

Εκτός τελικού στα 200 μικτή έμεινε ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο Έλληνας κολυμβητής έμεινε στη 16η και τελευταία θέση με χρόνο 2:01.02, πηγαίνοντας λίγο πιο αργά σε σχέση με το πρωινό 2:00.79, που του είχε δώσει την πρόκριση.

Στην 22η θέση της γενικής κατάταξης με 178 βαθμούς ποινής είναι ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα ΙQfoil. Ο Κοκκαλάνης κατέλαβε τη δέκατη θέση στην ενδέκατη ιστιοδρομία, την 22η στη δωδέκατη και 21ος στη 13η. Η σημερινή ημέρα ήταν και πάλι γεμάτη προβλήματα αφού έγιναν μόλις τρεις ιστιοδρομίες.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });