Δεύτερη ευκαιρία ο Κουρουγκλίεβ, ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Πέμπτη (8/8)
i

© Intime

Δεύτερη ευκαιρία ο Κουρουγκλίεβ, ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Πέμπτη (8/8)

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:26 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:26 - 08.08.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 86 κιλά της ελευθέρας πάλης θα έχει ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ των 86κ. και θα διεκδικήσει την είσοδο του στο βάθρο των νικητών.

Ο Κουρουγκλίεβ ξεκίνησε δυναμικά και κέρδισε με τεχνική υπέροχη τον Ράμος από το Πουερτο Ρικο και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε τον Γιαζντανιτσαράτι και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 4-1 ηττήθηκε από τον δις Ολυμπιονίκη με 9-4. Ο Ιρανός Παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε εύκολα στον ημιτελικό του Αμινε με 7-1 κι έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Κουρουγκλίεβ.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα παλέψει για την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελλάδα ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία στον πρώτο αγώνα κατάταξης και θα παίξει με τον Καναδά στον τελευταίο της αγώνα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Χρέη πρώτου προπονητή της Εθνικής ομάδας γυναικών εκτέλεσε ο Ξενοφώντας Λεμπέσης. Θυμίζουμε ότι στον προημιτελικό της Εθνικής πόλο γυναικών με την Αυστραλία είχαν αποβληθεί η Αλεξία Καμμένου και ο βοηθός της Τάσος Πιρπιρής.

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα αυτά τα παιχνίδια. Παρόλα αυτά παίζαμε για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε από μόνο του είναι ένα κίνητρο. Προσπαθήσαμε να ξεχάσουμε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά, όπως και τα προηγούμενα, ούτε αυτό μας βγήκε. Στην αρχή μπήκαμε πιο αποφασισμένες, προηγηθήκαμε, μας πλησίασαν, κάναμε λάθη και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά κι εμείς δεν διεκδικήσαμε ποτέ κάτι καλύτερο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορεί να μετέχει ένας αθλητής. Σε καμία περίπτωση δεν ήρθαμε εδώ για να είμαστε τουρίστες. Είναι κόποι χρόνων όλα αυτά. Είμαστε μια ομάδα που θεωρώ ότι δεν μας αξίζουν αυτές οι εμφανίσεις.

Οι αθλητές είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας. Οπότε, νομίζω ότι πρέπει να διαχειριστούμε την απογοήτευση που έχουμε και να καταφέρουμε να βγάλουμε αντίδραση και να πάρουμε την καλύτερη θέση που μπορούμε για τη χώρα μας. Έχουμε έλθει εδώ για μα εκπροσωπήσουμε το εθνόσημο, αλλά και τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, όλους μας τους κόπους και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δείξει αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Μας μένει ένα παιχνίδι για να το κάνουμε αυτό. Ελπίζω να μας βγει», δήλωσε μετά το φινάλε του αγώνα με την Ουγγαρία η Έλενα Ξενάκη.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });