Σοκαριστικός αποκλεισμός για το πόλο, ένατη η Στεφανίδη: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Τετάρτη (7/8)
i

© Intime

Σοκαριστικός αποκλεισμός για το πόλο, ένατη η Στεφανίδη: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την Τετάρτη (7/8)

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:25 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 07.08.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την ενδέκατη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών υπέστη αποκλεισμό σοκ από τη Σερβία. Η Ελλάδα ηττήθηκε 12-11 δεχόμενη γκολ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα και έμεινε εκτός ημιτελικού στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Ελλάδα ισοφάρισε 11-11 με τον Βλαχόπουλο έξι δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα. Ωστόσο, οι «πλάβι» πήραν τη νίκη με γκολ του Γιάκσιτς στο φινάλε. Η Εθνική πόλο ανδρών, ασημένια Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, θα παλέψει για τις θέσεις 5-8 στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού. Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της Bwin αγωνίστηκε στον δεύτερο προκριματικό όμιλο. Η Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 63,22 μέτρα (62 μέτρα ήταν το όριο) και πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση. Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Η Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη στην ένατη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που συμμετείχε για τρίτη διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων στον τελικό, δεν βρήκε το άλμα που θα την έστελνε στο βάθρο φτάνοντας μέχρι τα 4,70 μέτρα.

Η Μαρία Πρεβολαράκη ηττήθηκε με 3-2 από την Γερμανίδα Ανίκα Βέντλε στην κατηγορία των 53 κιλών της πάλης και ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, που ήταν οι τέταρτοι της καριέρας της.

Η Πρεβολαράκη προηγήθηκε 1-0 αλλά στη συνέχεια δεν διατήρησε την απόδοσή της και πλήρωσε μια στιγμή απροσεξίας, χάρη στην οποία η Βέντλε πέρασε μπροστά με 3-1. Η Ελληνίδα προσπάθησε να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση, κατόρθωσε να μειώσει αλλά ο χρόνος δεν επαρκούσε για την ανατροπή και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Εκτός κούρσας μεταλλίων στα Formula Kite έμεινε ο Κάμερον Μαραμενίδης. Οι κούρσες της Τετάρτης ακυρώθηκαν λόγω καιρού κι έτσι ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Μασσαλία με την 11η θέση της γενικής κατάταξης. Με την ενδέκατη θέση του Μαραμενίδη ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });