Έκτο το ντουέτο, ένατη θέση για την Τζένγκο: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές το Σάββατο (10/8)
i

© Intime

Έκτο το ντουέτο, ένατη θέση για την Τζένγκο: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές το Σάββατο (10/8)

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:10 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 10.08.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την 15η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την ένατη θέση στον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της Bwin φάνηκε αρκετά αγχωμένη στον πρώτο της τελικό στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, μέλος της team future της Bwin είχε καλύτερη επίδοση στα 61,85 μέτρα στην πρώτη της βολή έκανε άκυρη στη δεύτερή της προσπάθεια και έριξε το ακόντιο στα 57,90 μέτρα στην τρίτη της βολή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Τζένγκο πέρασε στον τελικό με την πέμπτη επίδοση στα 63,22 μέτρα, που ήταν φετινό ρεκόρ. Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στα 65,81 μέτρα.

«Νομίζω μου αφήνει πικρή γεύση. Σήμερα δεν συγκρατήθηκα. Παρασύρθηκα και πίστεψα πολύ στον εαυτό και είπα όλα για όλα. Έπρεπε να κρατηθώ και να πάω πιο συγκρατημένα. Κλαίω όχι από στεναχώρια, αλλά γιατί βγαίνει όλη η πίεση. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι υγιής και που έφτασα μέχρι εδώ. Στόχος μου ήταν να μπω στην οκτάδα και με πέταξαν έξω για μία θέση. Έχω πολλές δυνατότητες και καταστρέφομαι από το στρες, την πίεση και το άγχος. Δεν τα παρατάω, έχω πολλές διοργανώσεις μπροστά μου. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευελπιστώ ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι διαφορετικοί για μένα. Είναι πολύ πιεστικό αυτό, αλλά τώρα μου φεύγει το βάρος των αγώνων και γι’ αυτό κλαίω», ανέφερε η Τζένγκο μετά το φινάλε του τελικού.

Την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες κατέλαβαν η Σοφία Μαλκογεώργου και η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Το ελληνικό ντουέτο έλαβε 281.8418 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα και με 532.3002 βαθμούς στο σύνολο πήραν την καλύτερη θέση που πήρε ποτέ ελληνικό ντουέτο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κίνα, το ασημένιο η Μεγάλη Βρετανία και το χάλκινο η Ολλανδία. Οι αδερφές Αλεξανδρή, που εκπροσωπούν την Αυστρία, κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κατέλαβε την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 19-10 του Καναδά και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εθνική πόλο γυναικών επέστρεψε σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά από 16 χρόνια και τη διοργάνωση του Πεκίνου.

«Η Εθνική ήταν και παραμένει ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επειδή ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις θα ήθελα να κάνω έναν σύντομο απολογισμό. Το συγκρότημα των Γυναικών συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 16 χρόνια. Η νίκη με αντίπαλο την Γαλλία ήταν η πρώτη μετά από 20 χρόνια, στον ημιτελικό του αντίστοιχου ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας. Όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Είναι πραγματικότητα, είναι ιστορία. Τα κορίτσια "κουβάλησαν" πολύ βαρύ φορτίο. Το τελευταίο εξάμηνο αυτή η ομάδα έκανε σπουδαία πράγματα για να φθάσει στο Παρίσι και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Προφανώς και θέλαμε καλύτερη θέση από την έβδομη. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο στον πρωταθλητισμό και τίποτε δεν μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Όλα γίνονται με σταθερά βήματα. Και εύχομαι αυτό το βήμα που έκανε η Εθνική ομάδα να είναι σταθερό και να την οδηγήσει ψηλά. Γιατί αυτή είναι η βούληση όλων μας» τόνισε μεταξύ άλλων η Αλεξία Καμμένου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });