Έκτος ο Ντούσκος, στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές το Σάββατο (3/8)
i

© Intime

Έκτος ο Ντούσκος, στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές το Σάββατο (3/8)

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:25 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 03.08.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την έκτη θέση στον τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς κατέλαβε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Έλληνας αθλητής, που υπερασπιζόταν για το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο, ήταν μέσα στη μάχη για τα μετάλλια στα πρώτα 1500 μέτρα, ωστόσο μετά δεν είχε άλλες δυνάμεις και τερμάτισε στην έκτη θέση.

Την πρώτη της ήττα στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων υπέστη η Εθνική πόλο ανδρών. Η Ελλάδα «λύγισε» με 14-13 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία την τέταρτη αγωνιστική.

Η Ελλάδα, που έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην οκτάδα των Ολυμπιακών, πλήρωσε ουσιαστικά την κακή της άμυνα στην τρίτη περίοδο όπου δέχθηκε επτά γκολ. Η Εθνική πόλο ανδρών θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο με την Ιταλία σε έναν αγώνα που θα κρίνει την τελική κατάταξη του ομίλου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με επιτυχία τα 5,75 μέτρα και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αγώνα για τα μετάλλια.

Ο τελικός του άλματος επί κοντώ με τη συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή θα γίνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας αθλητής είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του Τόκιο.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Εμμανουέλα Κατζουράκη στο πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκητ της σκοποβολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της το Σάββατο της με 72/75 βολές (24/25, 24/25 και 24/25) και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του προκριματικού.

Ο προκριματικός του σκητ γυναικών θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Οι έξι πρώτες αθλήτριες του προκριματικού θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου στις 16:30.

Εκτός τελικού στο σκητ ανδρών έμειναν οι δύο Έλληνες αθλητές μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού του αγωνίσματος. Ο Μάκης Μίτας, που ήταν όγδοος με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του προκριματικού (73/75 βολές), είχε 48/50 βολές στο δεύτερο σκέλος του προκριματικού (24/25 και 24/25), το οποίο διεξήχθη το Σάββατο, και με 121/125 βολές στο σύνολο κατετάγη 11ος, μένοντας εκτός της εξάδας που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης ήταν ο δεύτερος Έλληνας που συμμετείχε στον προκριματικό του σκητ. Ο Έλληνας αθλητής της σκοποβολής ο οποίος ήταν 12ος μετά το πρώτο σκέλος του προκριματικού, είχε 46/50 βολές (23/25 και 23/25) και με 118/125 βολές στο σύνολο κατετάγη 19ος.

Εκτός ημιτελικού στα 50 μέτρα ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έμεινε η Νόρα Δράκου. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια αγωνίστηκε στη δέκατη και τελευταία προκριματική σειρά και με το 24.80 κατέλαβε την 17η θέση, οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου τελικά πίσω από τη Βρετανή Αννα Χόπκιν και την Ολλανδή Βάλερι Φαν Ρουν, που ήταν οι τελευταίες που προκρίθηκαν με επίδοση 24.72.

Κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος στα προκριματικά των 1.500μ. ελεύθερο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στον απογευματινό τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση στην 1η σειρά του αγωνίσματος με 15:11.19 (έχει 15:07.61) και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με τη 19η θέση της συνολικής κατάταξης.

Μία θέση κέρδισαν η Αριάδνη Σπανάκη και ο αδερφός της Οδυσσέας στα 470 της ιστιοπλοΐας. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την έκτη θέση στην τρίτη ιστιοδρομία και τη 17η στην τέταρτη.

Το ελληνικό πλήρωμα βρέθηκε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 30 βαθμούς ποινής, καθώς «πέταξε» την τέταρτη κούρσα ως τη χειρότερή του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Γεώργιος Μπούγλας κατέλαβε την 75η θέση στην ποδηλασία δρόμου στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 6 ώρες 45 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε 90 αθλητές που πήραν μέρος.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });