Χάλκινο μετάλλιο ο «ιπτάμενος» Καραλής
i

© Intime

Χάλκινο μετάλλιο ο «ιπτάμενος» Καραλής

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:28 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 05.08.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες!

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Έλληνας αθλητής έκανε μία τρομερή εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το μετάλλιο του Καραλή είναι το έκτο για την Ελλάδα στο Παρίσι.

Ο Εμμανουήλ Καραλής διανύει μία εκπληκτική σεζόν. Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο του κλειστού και το ασημένιο στο ευρωπαϊκό ανοιχτού προτού μεταβεί στο Παρίσι. Θυμίζουμε ότι ο Εμμανουήλ Καραλής σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε από το ξεκίνημα του τελικού τις διαθέσεις του. Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη τα 5,50 μέτρα κάνοντας, μάλιστα, μία εκπληκτική προσπάθεια. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5,70 και τα 5,80 δείχνοντας ότι ήταν σε εξαιρετική ημέρα.

Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και τα 5,85 μέτρα βάζοντας τις βάσεις για το βάθρο. Το συγκεκριμένο ύψος πέρασαν με την πρώτη και συνέχισαν τον αγώνα τους ο Μόντο Ντουπλάντις, ο Ερσού Σασμά (φετινό ρεκόρ), ο Κέρτις Μάρσαλ και ο Έρνεστ Ομπιένα. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη και τα 5,90 μέτρα όπως και το Κέντρικς (είχε ένα κακό άλμα στα 5,85 και στη συνέχεια το άφησε) βάζοντας πλώρη για το βάθρο.

Ο Καραλής είχε την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,95 μέτρα και στη συνέχεια άφησε το συγκεκριμένο ύψος. Το συγκεκριμένο ύψος, όμως, δεν κατάφεραν να περάσουν ο Μάρσαλ, ο Σασμά και ο Ομπιένα και έτσι ο Έλληνας αθλητής εξασφάλισε το μετάλλιο. Ο Εμμανουήλ Καραλής δοκίμασε στη συνέχεια στα έξι μέτρα, αλλά είχε δύο άκυρες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον τελικό.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το Μόντο Ντουπλάντις. Ο Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ κατέκτησε το ασημένιο.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });