Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής - Πότε θα αγωνιστεί για το μετάλλιο
i

© Intime

Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής - Πότε θα αγωνιστεί για το μετάλλιο

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:48 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 03.08.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με επιτυχία τα 5,75 μέτρα και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αγώνα για τα μετάλλια.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του επί κοντώ με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,60 μέτρα. Ο άλτης του Χάρη Καραλή πέρασε με την πρώτη τα 5,70 και τα 5,75 μέτρα και θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Το όριο πρόκρισης ήταν στα 5,80 μέτρα, ωστόσο δεν χρειάστηκε να το επιχειρήσει κάποιος αθλητής. Συνολικά 10 αθλητές πέρασαν τα 5,75 μέτρα και θα αγωνιστούν στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού και το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης. Ο Εμμανουήλ Καραλής λίγες εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες σημείωσε 5,93 μέτρα βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ και δείχνει ικανός για κάτι πολύ καλό στον τελικό του επί κοντώ.

Ο τελικός του άλματος επί κοντώ με τη συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή θα γίνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 20:00 το βράδυ. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας αθλητής είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στη διοργάνωση του Τόκιο.

Η πρόκριση του Καραλή στο επί κοντώ είναι η τρίτη για τον ελληνικό στίβο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Την Παρασκευή εξασφάλισαν την πρόκρισή τους σε τελικούς η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Έγινε η μισή δουλειά, περάσαμε στον τελικό με τρία άλματα. Ήταν γενικά δύσκολος προκριματικός με πολλές εκπλήξεις, αναμονή και αέρα, αλλά εμείς κρατήσαμε την ψυχραιμία μας.

Ένιωθα καλά. Είμαι ένας άνθρωπος που το ζω και είμαι πολύ χαρούμενος, ευτυχισμένος που είμαι εδώ στη γιορτή του αθλητισμού. Νομίζω φαίνεται στις επιδόσεις μου και στο χαμόγελό μου.

Τώρα θα ξεκουραστώ για μιάμιση μέρα και θα ετοιμαστώ για τον τελικό. Ξέρω πολύ καλά τις πρέπει να κάνω και είμαι έτοιμος. Εκεί ελπίζω να χαρώ ακόμα περισσότερο. Θα δείτε όμορφα πράγματα στον τελικό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εμμανουήλ Καραλής στην ΕΡΤ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });