Γιατί ο Εμπαπέ δεν θα είναι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Γαλλίας - Ισπανίας

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Γιατί ο Εμπαπέ δεν θα είναι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Γαλλίας - Ισπανίας

Κώστας Τόπας 11:40 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 08.08.2024

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Κιλιάν Εμπαπέ είναι ένας από τους μεγάλους απόντες σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Ωστόσο υπάρχει εξήγηση.

Την Παρασκευή (09/08, 19:00) θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός στην ποδοσφαιρική διοργάνωση του Ολυμπιακού ανδρών: Γαλλία-Ισπανία.

Ωστόσο, από αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση θα απουσιάζει το σύμβολο του γαλλικού ποδοσφαίρου Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, πριν μεταβεί στη Μαδρίτη για τη Ρεάλ, στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού, με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος ήταν και ο βασικός στο τελευταίο προηγούμενο ενός τελικού μεταξύ των δύο ομάδων. Ήταν ο τελικός του Nations League τον Οκτώβριο του 2021 όταν η Γαλλία κέρδισε την Ισπανία στον τελικό του Nations League και όπου ο νεαρός αστέρας σημείωσε το καθοριστικό γκολ για να κάνει το 2-1.

Και μετά είναι η πρόσφατη μονομαχία στο τελευταίο Euro 2024 όπου η Ισπανία κέρδισε με 2-1 στον ημιτελικό τη Γαλλία με επικεφαλής τον νυν επιθετικό των «μερένχες». Και πώς είναι δυνατόν ο Εμπαπέ να μην μπορεί να είναι σε αυτό το σπουδαίο γεγονός στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου;

Η απάντηση βρίσκεται στον κανονισμό της FIFA που επιτρέπει σε έναν σύλλογο να αρνηθεί να επιτρέψει στον παίκτη να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, οι Κανονισμοί για το Καταστατικό Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών της FIFA και που αφορούν την αποδέσμευση παικτών για αντιπροσωπευτικές ομάδες της ομοσπονδίας. Καθιστά σαφές ότι οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να αποδεσμεύουν τους παίκτες τους μόνο όταν το τουρνουά είναι εντός του διεθνούς ημερολογίου των αγώνων της FIFA:

«Με την έννοια του προηγούμενου τμήματος, η αποδέσμευση παικτών είναι υποχρεωτική για αγώνες που εμφανίζονται στο ημερολόγιο." καθώς και για αγώνες τελικής διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών FIFA και των πρωταθλημάτων αντιπροσωπευτικών ομάδων «Α» των συνομοσπονδιών, υπό την προϋπόθεση ότι η οικεία ομοσπονδία είναι μέλος της διοργανώτριας συνομοσπονδίας».

Και το τουρνουά ανδρών των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το ημερολόγιο της FIFA. Ο Εμπαπέ λοιπόν θα πρέπει να παρακολουθήσει αυτό το ιστορικό ματς από την τηλεόραση. 

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });