Εμπίντ: «Η Γαλλία δε με τρομάζει - Ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο»

Τζοέλ Εμπίντ

i

© FIBA

Εμπίντ: «Η Γαλλία δε με τρομάζει - Ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο»

Ευτυχία Οικονομίδου 14:26 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 09.08.2024

Μπορεί οι Γάλλοι φίλαθλοι να μην σταματούν να αποδοκιμάζουν τον Τζοέλ Εμπίντ, όμως αυτό δεν είναι κάτι που τρομάζει τον Τζοέλ Εμπίντ στον επερχόμενο τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων (Σάββατο 10/08, 22:30).

Ο δεύτερος ημιτελικός της Team USA κόντρα στην Σερβία ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όχι μόνο του φετινού τουρνουά, αλλά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν άκρως ανταγωνιστική και έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, φτάνοντας την Team USA στα όριά της, όμως δεν υπολόγισαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του, που ανέτρεψαν τα πάντα στην τέταρτη περίοδο παίρνοντας τη νίκη (95-91) για να προκριθούν στον τελικό (10/08, 22:30) του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Γαλλία.

Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν καθοριστικός κι έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα των ΗΠΑ μετρώντας 19 πόντους (2/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής απέναντι στους «Πλάβι». Στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς τόνισε πως οι αποδοκιμασίες από τους Γάλλους είναι κάτι αναμενόμενο για εκείνον και δεν τον ανησυχεί.

Οι δηλώσεις του Τζοέλ Εμπίντ:

«Τελικός κόντρα στη Γαλλία, είναι αυτή η αφίσα των ονείρων; Όχι, δεν με νοιάζει. Η δουλειά είναι να κερδίσεις το χρυσό μετάλλιο. Αλλά δεν πρόκειται να σας πω ότι δεν μου αρέσει η Γαλλία. Τη Λατρεύω, έχω πολλές γνώσεις εδώ. Πέρασα πολύ χρόνο εδώ, θα είναι διασκεδαστικό. Τα σφυρίγματα των οπαδών δείχνουν αγάπη και σεβασμό.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά αρνητικά. Η Γαλλία έχει πολύ καλή ομάδα. Άλλαξαν ροτέισον, μπήκε ο Κορντινιέ και παίζει εξαιρετικά. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Ξέρουμε ότι αν κάνουμε αυτό που πρέπει, να τους σταματήσουμε και να τρέξουμε το γήπεδο τότε θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία. Λατρεύω τη Γαλλία αλλά δεν με τρομάζουν. Δεν έλεγα στον εαυτό μου: ''Θεέ μου, θέλω να παίξω τη Γαλλία, αυτό είναι το ονειρεμένο τέλος!'' Θα απολαύσω τα σφυρίγματα των φιλάθλων, αλλά είμαστε εδώ για έναν στόχο: Το χρυσό μετάλλιο».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });