H Nόρα Δράκου και ο Παναγιώτης Γκιώνης μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ

H Nόρα Δράκου και ο Παναγιώτης Γκιώνης μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:45 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 11.08.2024

Η αθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου και ο αθλητής του πινγκ πονγκ Παναγιώτης Γκιώνης ψηφίστηκαν μέλη της Επιτροπής αθλητών της ΕΟΕ.

Η Νόρα Δράκου και ο Παναγιώτης Γκιώνης ψηφίστηκαν μέλη της Επιτροπής των Αθλητών της ΕΟΕ. Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η καταμέτρηση έγινε μπροστά στον αρχηγό αποστολής Πέτρο Συναδινό και την αθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Οι δύο αθλητές γίνονται αυτόματα μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των αθλητών και των αθλητριών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», για τα δύο μέλη της Επιτροπής Αθλητών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η καταμέτρηση έγινε μπροστά στον Αρχηγό Αποστολής Πέτρο Συναδινό και την πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ανέδειξε την κολυμβήτρια Νόρα Δράκου και τον πρωταθλητή του Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, ως μέλη της Επιτροπής Αθλητών.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΟΕ, οι δύο αυτοί αθλητές, γίνονται αυτομάτως και μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου.

Συγχαρητήρια και στους δύο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου συμμετείχε για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία αφού αγωνίστηκε για έκτη φορά στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Έγινε, έτσι, ο τέταρτος Έλληνας αθλητής μετά τους Τάσο Μπουντούρη (ιστιοπλοΐα), Άγη Κασσούμη (σκοποβολή) και Ευαγγελία Ψάρρα που μπήκε σε αυτό το κλειστό κλαμπ. Ο Γκιώνης, μάλιστα, μέσω δηλώσεών του έχει εκφράσει την επιθυμία να κυνηγήσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες. Αν τα καταφέρει, ο Έλληνας πινγκπονγκίστας θα γίνει ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού με επτά Ολυμπιακές συμμετοχές.

Οκτώ μετάλλια για την Ελλάδα στο Παρίσι

Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η ελληνική αποστολή ισοφάρισε την επίδοση της Ατλάντα (τότε η ελληνική αποστολή είχε πανηγυρίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια) ενώ είχε διπλάσια συγκομιδή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο όπου οι Έλληνες αθλητές είχαν κατακτήσει τέσσερα μετάλλια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι. Ο Απόστολος Χρήστου στην κολύμβηση ήταν ο μοναδικός ασημένιος Ολυμπιονίκης.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });