Γιάννης και «Παπ» χρειάζονται συμπαραστάτες: Έβαλαν σχεδόν τους διπλάσιους πόντους απ' ότι όλοι οι υπόλοιποι μαζί
i

© FIBA

Γιάννης και «Παπ» χρειάζονται συμπαραστάτες: Έβαλαν σχεδόν τους διπλάσιους πόντους απ' ότι όλοι οι υπόλοιποι μαζί

Ευτυχία Οικονομίδου 10:35 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 28.07.2024

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για την Ελλάδα μπορεί να είχε τα αρνητικά της, είχε όμως και τα καλά της και μέσα σε αυτά φιγουράρει το συγκινητικό δίδυμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κώστα Παπανικολάου που μαζί προσέφεραν 51 πόντους στην προσπάθεια της Εθνικής κόντρα στον Καναδά.

Ο Καναδάς μπορεί να υπέταξε την Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ με σκορ 86-79, ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας έδωσε... τροφή για σκέψη με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αποκομίζει πολλά θετικά εφόδια από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η Ελλάδα έχασε από τον Καναδά, πάει και τελείωσε, όμως η ανταγωνιστικότητα που έβγαλε στο παρκέ δημιουργεί αρκετές προσδοκίες για την πορεία της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το «πρέπει» της μίας νίκης πέφτει σίγουρα πάνω στις πλάτες των Ελλήνων διεθνών, ωστόσο έδειξαν πως μπορούν να φτάσουν εκεί, αφού απέναντι στην παρέα του Σάι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ έφτασαν πολλές φορές κοντά στην... πηγή, σε απόσταση καλαθιού (78-80), όμως δεν ήπιαν νερό για να κάνουν το θαύμα!

Η Ελλάδα έκανε κατάθεση ψυχής, ο Γιάννης ήταν μαγικός, αλλά ο Καναδάς αποτελεσματικός

Η Ελλάδα έκανε κατάθεση ψυχής, ο Γιάννης ήταν μαγικός, αλλά ο Καναδάς αποτελεσματικός

Με έναν συγκλονιστικό Γιάννη Αντετοκούνμπο (34π) η Εθνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τον Καναδά των 10 NBAer, όμως η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ έφτασε στη νίκη (79-86), σε ένα παιχνίδι που η γαλανόλευκη έδειξε ότι μπορεί την πρόκριση.

Μπορεί οι Καναδέζοι NBAers να πήραν αρκετές φορές κεφάλι στο σκορ με αυτό το σενάριο να έδειχνε επικίνδυνο για την εξέλιξη της αναμέτρησης, όμως οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ήταν πάντα εκεί να ροκανίζουν τη διαφορά. Δύο ήταν αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της «γαλανόλευκης» προσπάθειας που υπερτέρησαν σε μεγάλο βαθμό των συμπαικτών τους σηκώνοντας στις πλάτες τους την ομάδα.

Ο λόγος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Κώστα Παπανικολάου που από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης βγήκαν μπροστά για την Εθνική όντες υπεύθυνοι για τους 27 από τους 38 πόντους της Ελλάδας μέχρι εκείνο το σημείο. Οι δυο τους συνολικά σκόραραν τους 51 από τους 79 πόντους της Ελλάδας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι οκτώ παίκτες που αγωνίστηκαν σημείωσαν μαζί 28 πόντους. Η διαφορά τεράστια, σχεδόν χαωτική με τον αρχηγό της «επίσημης αγαπημένης» και τον σταρ της ομάδας να πρωταγωνιστούν.

Επιπροσθέτως, το συμπέρασμα που προκύπτει και από τα ποσοστά αυτού του εκρηκτικού διδύμου είναι πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να επιστρατευτούν και να πάρουν τα πάνω τους και οι συμπαίκτες τους. Το 11/17 εντός πεδιάς του «Greek Freak» μαζί με το 5/8 του Παπανικολάου είναι πολύ καλά ποσοστά, όχι όμως αν συγκριθούν με το συνολικό 7/36 όλων των υπολοίπων. Χαρακτηριστικό είναι πως η τετράδα των γκαρντ, δηλαδή οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Τολιόπουλος και Νικ Καλάθης δεν βρήκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης το... χέρι τους έχοντας συνολικά 5/25 σουτ.

Παρατηρούμε, λοιπόν, πως η εμπειρία μίλησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως δεν ήταν αρκετή. Ο πολύπειρος αρχηγός της Εθνικής μαζί με έναν από τους καλύτερους παίκτες του NBA έκαναν το καθήκον τους για την Εθνική ομάδα και μάλιστα με το παραπάνω, όμως χρειάζεται και η συμβολή των υπολοίπων ώστε η Ελλάδα να αφήσει στην άκρη τις αδυναμίες της. Ο Βασίλης Σπανούλης αποκόμισε την θετικότατη συνύπαρξη αυτού του συγκινητικού διδύμου μέσα στις τέσσερις γραμμές κι ακόμη κι αν έχασε την πρώτη «μάχη», έχει τα εφόδια και το φιλότιμο στην ομάδα του για πάει με ακόμη καλύτερη εικόνα στον... πόλεμο.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });