Μήτογλου: « Την Παρασκευή παίζουμε το πιο σημαντικό μας παιχνίδι από τότε που είμαστε όλοι μαζί στην Εθνική»

Ντίνος Μήτογλου

i

© Intime

Μήτογλου: « Την Παρασκευή παίζουμε το πιο σημαντικό μας παιχνίδι από τότε που είμαστε όλοι μαζί στην Εθνική»

Ευτυχία Οικονομίδου 16:38 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 31.07.2024

Ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε για τη σημασία της νίκης κόντρα στην Αυστραλία τονίζοντας πως η Εθνική ομάδα γνωρίζει τα λάθη της.

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (31/07) αρχίζοντας την προετοιμασία για το κρίσιμο παιχνίδι της Παρασκευής (02/08) απέναντι στην Αυστραλία (14:30) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σειρά από αποτελέσματα, πέρα από τη δική της νίκη απέναντι στους «Μπούμερς» με πάνω από 2 πόντους, ώστε να ελπίζει πως θα περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ντίνος Μήτογλου στις δηλώσεις του μετά την προπόνηση της Εθνικής μίλησε για τα λάθη που κράτησαν μακριά από τη νίκη την ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια και για την τεράστια σημασία της αναμέτρησης που έρχεται.

Δεν είναι ώρα για δάκρυα και αφορισμούς!

Δεν είναι ώρα για δάκρυα και αφορισμούς!

Ο Κώστας Σωτηρίου καταγράφει τα δικά του συμπεράσματα μετά το 0-2 της Εθνικής στο ολυμπιακό τουρνουά και υποστηρίζει ότι το «poll» Ουόκαπ ή Ντόρσι ή το πόσο καλός προπονητής είναι ο Σπανούλης δεν εξυπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή. Τώρα όλοι πρέπει να βρίσκονται στο πλευρό της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντίνος Μήτογλου:

«Είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος μετά από τέτοια παιχνίδια. Αυτές οι στιγμές μάς δένουν περισσότερο, την Παρασκευή παίζουμε το πιο σημαντικό μας παιχνίδι από τότε που είμαστε όλοι μαζί στην Εθνική ομάδα. Περάσαμε χρόνο μαζί, εντός κι εκτός γηπέδου, συζητήσαμε τα λάθη μας και ο κόουτς μετά το παιχνίδι μάς είπε ‘Σηκώστε ψηλά το κεφάλι’. Έχουμε κερδίσει και έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια, ξέρουμε τη βαρύτητα του αγώνα της Παρασκευής. Τα βάλαμε όλα κάτω και είμαστε έτοιμοι. Για πρώτη φορά μπαίνει το πρέπει, αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, ούτε να σκεφτόμαστε τις διαφορές. Πηγαίνουμε ξεκάθαρα για να κερδίσουμε, στόχος είναι μόνο αυτός.

Κάναμε αναλύσεις και είδαμε ότι στα προηγούμενα παιχνίδια το επίπεδο ενέργειάς μας δεν ήταν εκεί, στα δεύτερα ημίχρονα παίζαμε όπως έπρεπε να παίξουμε. Πρέπει να μπούμε από την αρχή του παιχνιδιού με ενέργεια, να βάλουμε το κορμί μας δυνατά και να δείξουμε ποια είναι η πραγματική Εθνική Ελλάδας. Το θέμα μας δεν είναι επιθετικό, είμαστε ΟΚ, έχουμε δημιουργήσει τα σουτ και κάποια στιγμή θα μπουν. Το θέμα μας είναι η άμυνα και το επίπεδο ενέργειάς μας. Εκεί χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια. Είδαμε βίντεο, αναλύσαμε τα λάθη μας, καταλάβαμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, γιατί σε πολλές φάσεις δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε. Την Παρασκευή έχουμε έναν τελικό, θα τα δώσουμε όλα. Η Αυστραλία είναι μια ομάδα με πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που τρέχουν πολύ και έχουν τρεις παίκτες-κλειδιά, τον Λαντέιλ, τον Μιλς και τον Γκίντι. Θα κάνουμε τα πάντα να τους σταματήσουμε».

Ηλίας Καντζούρης: «Ο Καλάθης δέχτηκε ένα χτύπημα στο παιχνίδι. Θα κάνουμε την αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και θεωρούμε ότι ο Νικ θα είναι στη διάθεσή μας για τις επόμενες υποχρεώσεις μας. Σήμερα ήταν μια προπόνηση χωρίς επαφή, αλλά ήταν εδώ και έκανε κανονικά το πρόγραμμα».

«Κάναμε 3-4 ανατροπές στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, αλλά πρέπει να φροντίσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες. Απέναντι σε δύο εξαιρετικές ομάδες δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις ανατροπές. Αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας μας. Η Αυστραλία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που παίζει με μεγάλη ενέργεια, που έχει πάρα πολλές επιλογές στην επίθεση ενώ στην άμυνα παίζει με πάρα πολλές επαφές και προσπαθεί να σε βγάλει εκτός παιχνιδιού και εκτός επιθετικών στόχων. Θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί και να φροντίσουμε τα μικρά πράγματα. Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι στο κομμάτι της ενέργειας, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο πώς θα εκτελέσουμε μπροστά ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το αμυντικό τρανζίσιον. Είναι μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα, με μεγάλα κορμιά σε όλες τις θέσεις και θα έλεγα ότι το παιχνίδι μακριά από την μπάλα είναι δυνατό τους στοιχείο. Δεν έχουν παίξει ως τώρα άμυνες ζώνης, περισσότερο έχουν παίξει man-to-man. Το θέμα είναι πώς θα εκτελέσουμε εμείς, μέχρι στιγμής δεν είχαμε πρόβλημα απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή άμυνας και πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα εκμεταλλευτούμε τα επιθετικά μας όπλα. Είμαστε 45 μέρες μαζί, αν πριν από 45 μέρες μάς έλεγαν ότι 2 Αυγούστου έχετε έναν τελικό για να περάσετε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και η τύχη είναι στα χέρια σας, όλοι θα το παίρναμε. Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας και πρέπει να δείξουμε τη θέληση και την πίστη που έχουμε σαν ομάδα για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να φροντίσουμε τις λεπτομέρειες που μας έλειψαν στην επίθεση, ειδικά στο προηγούμενο παιχνίδι».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });