Στα χέρια της Σερβίας το μέλλον της Ελλάδας - Τι πρέπει να κάνει ο Γιόκιτς και η παρέα του απέναντι στο Νότιο Σουδάν
i

© FIBA

Στα χέρια της Σερβίας το μέλλον της Ελλάδας - Τι πρέπει να κάνει ο Γιόκιτς και η παρέα του απέναντι στο Νότιο Σουδάν

Ευτυχία Οικονομίδου 16:32 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 02.08.2024

Η Εθνική ομάδα χρειαζόταν νίκη με 8 πόντους διαφορά απέναντι στην Αυστραλία για να διώξει από πάνω της τον... βραχνά των σεναρίων, όμως έχασε την ευκαιρία για μόλις δύο πόντους (71-77) και περιμένει με αγωνία την αναμέτρηση του Καναδά με την Ισπανία.

Η Ελλάδα έκανε σπουδαία προσπάθεια απέναντι στην Αυστραλία, κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ και βρέθηκαν να προηγούνται μέχρι και με 19 πόντους. Η Εθνική ομάδα χρειαζόταν νίκη με 8 τουλάχιστον πόντους για να προκριθεί στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά για να περάσει ως μία εκ των δύο καλύτερων τρίτων, ή με πάνω από 10 πόντους για να περάσει ως δεύτερη. Αυτό δεν συνέβη, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε φυσικά τη δουλειά της και νίκησε με διαφορά 6 πόντων (71-77) δείχνοντας πως έχουν τα απαραίτητα αποθέματα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στους ταλαντούχους «Μπούμερς».

Καταρχάς, αφού η Ελλάδα έκανε τη δουλειά της και πήρε τη νίκη με πάνω από τρεις πόντους δεν την απασχολεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Καναδά με την Ισπανία που ακολουθεί (18:15). Είναι στην τρίτη θέση ό,τι κι αν συμβεί κι έχει... καθαρίσει την τριπλή ισοβαθμία. Ωστόσο, η «επίσημη αγαπημένη» έχει ακόμη πίεση στις πλάτες της καθώς η διαφορά των 6 πόντων (71-77) τη βάζει στο... περίμενε για το ματς του Νοτίου Σουδάν με την Σερβία.

Η Ελλαδάρα έβγαλε ψυχή, πήρε τη νίκη και περιμένει

Η Ελλαδάρα έβγαλε ψυχή, πήρε τη νίκη και περιμένει

Η Εθνική ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Αυστραλία, όμως έφτασε στη νίκη με 77-71 και περιμένει τα αποτελέσματα των αγώνων Ισπανία-Καναδάς και Σερβία-Νότιο Σουδάν για να μάθει εάν θα βρεθεί στα προημιτελικά.

Η Βραζιλία με βάση αυτά τα αποτελέσματα είναι σίγουρα στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα είναι στο -8, ενώ το Νότιο Σουδάν έχει -6 στη διαφορά πόντων, όμως έχει μπροστά της την δύσκολη αναμέτρηση με τη Σερβία, την παρέα του Νίκολα Γιόκιτς. Η Εθνική μας από εκείνο το ματς ζητά οπωσδήποτε νίκη της Σερβίας με 3 πόντους και πάνω για να βρεθεί στα προημιτελικά και να κάνει δική της την πρόκριση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });