Το ημίχρονο-απάντηση του Ουόκαπ που έδωσε ώθηση στην Εθνική στον «τελικό» με Αυστραλία (vid)
i

© FIBA

Το ημίχρονο-απάντηση του Ουόκαπ που έδωσε ώθηση στην Εθνική στον «τελικό» με Αυστραλία (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 15:20 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 02.08.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο παίκτης που πήρε τα... πάνω του κόντρα στην Αυστραλία και έχει βάλει την Ελλάδα σε θέση οδηγού στο πρώτο ημίχρονο (53-36) για να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στην πρόκριση.

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία και «μάχεται» για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. Πολύ δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της «γαλανόλευκης», που έδειξαν ότι έχουν μπει με το... μαχαίρι στα δόντια και πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να νικήσουν κάνοντας το... τέλειο πρώτο ημίχρονο δια χειρός Τόμας Ουόκαπ.

Σαφώς, για να προκριθεί η Ελλάδα χρειάζεται να λειτουργήσουν μία σειρά από σενάρια. Όπως ανέλυσε νωρίτερα το Sportal, αν ο Καναδάς νικήσει την Ισπανία, τότε η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πρέπει να κερδίσει και μάλιστα με διαφορά τους «Μπούμερς», από 10 πόντους και πάνω, για να είναι ήσυχη και να μην ασχοληθεί με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ενώ, αν η Ισπανία πάρει τη νίκη κόντρα στον Καναδά, τότε η Ελλάδα χρειάζεται μια σειρά από άλλους παράγοντες για να είναι σε ασφαλή κατάσταση.

Πώς επηρεάζει η νίκη της Βραζιλίας την Εθνική για μια θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Πώς επηρεάζει η νίκη της Βραζιλίας την Εθνική για μια θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά όλο και πληθαίνουν και γίνονται πιο σύνθετα, αλλά ένα είναι σίγουρο η Ελλάδα πρέπει να νικήσει την Αυστραλία και μάλιστα με διαφορά.

Στην περίπτωση των καλύτερων τρίτων θα παίξουν τον ρόλο τους οι διαφορές κι εκεί είναι που η Βραζιλία προκάλεσε... πονοκέφαλο στην Ελλάδα με την ευρεία της νίκη απέναντι στην Ιαπωνία. Οι Βραζιλιάνοι από το -25 βρέθηκαν στο -7, καθώς υπερτέρησαν με 18 πόντους διαφορά. Το Νότιο Σουδάν μετά την ήττα από το την Team USA βρίσκεται στο -6, ενώ η Ελλάδα έχοντας χάσει με 7 πόντους από Καναδά και Ισπανία είναι στο -7. Για να μπορέσει να είναι ήρεμη η επίσημη αγαπημένη και να έχει σίγουρη την πρόκριση πρέπει να υπερισχύσει της Αυστραλίας με πάνω από 7 πόντους για να αφήσει πίσω της τον καλύτερο συντελεστή πόντων. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα παίξει ρόλο η αναμέτρηση του Νοτίου Σουδάν με την Σερβία (03/08, στις 22:00).

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν εκείνος που πήρε προσωπικά την αναμέτρηση με την Αυστραλία και άφησε πίσω του τον άλλο του εαυτό φορώντας τη μάσκα του πολεμιστή. Μπορεί στις δύο αναμετρήσεις που είχαν προηγηθεί, ο γκαρντ του Ολυμπιακού να μέτρησε 10 πόντους συνολικά (5 σε κάθε ματς) με 23% ποσοστό εντός πεδιάς. Αυτό δεν ισχύει πια, καθώς ο Ουόκαπ απέναντι στους «Μπουμερς» βρήκε το πραγματικό του πρόσωπο. Ήδη στα πρώτα 13 λεπτά μετρά 13 πόντους με 63% εντός πεδιάς και αποτελεί έναν από τους πρώτους σκόρερ της Εθνικής ομάδας στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο που έχει 15 πόντους μαζί με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όσο η Ελλάδα διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας στο... τέλειο πρώτο ημίχρονο (53-36).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });