Πού είδαν και πώς έζησαν οι Έλληνες διεθνείς το Σερβία - Νότιο Σουδάν;
i

© Intime

Πού είδαν και πώς έζησαν οι Έλληνες διεθνείς το Σερβία - Νότιο Σουδάν;

Ευτυχία Οικονομίδου 09:32 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 04.08.2024

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γιόρτασε λίγο διαφορετικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς εκείνη κρίθηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν. Το βράδυ της 3ης Αυγούστου θα μείνει αξέχαστο με όλη την ελληνική αποστολή να παρακολουθεί την αναμέτρηση, ενώ μέλη του σταφ δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο.

Μία αξέχαστη νύχτα ήταν εκείνη της τρίτης ημέρας του Αυγούστου 2024 για τους Έλληνες διεθνείς, καθώς η πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων κρεμόταν από τα χέρια των Σέρβων που αντιμετώπισαν το Νότιο Σουδάν. Οι Σέρβοι ήταν περισσότερο ασφαλείς όσον αφορά τη δική τους πρόκριση, καθώς έπρεπε να συμβούν απίθανα πράγματα ώστε να μην ταξιδέψουν από τη Λιλ στο Παρίσι. Έτσι η «γαλανόλευκη» ήλπιζε μέχρι και τελευταία στιγμή να δει τη γειτονική χώρα να επικρατεί με πάνω από 3 πόντους κόντρα στους Αφρικανούς, για να καταφέρει να κάνει κι εκείνη δικό της ένα εισιτήριο για τους «8» του τουρνουά.

Η Εθνική ομάδα είχε ήδη κάνει ένα σπουδαίο βήμα νικώντας την Αυστραλία με 77-71 στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου της, που διεξήχθη στη Λιλ, όμως για ένα καλάθι δεν πήρε την επιθυμητή διαφορά για να έχει το κεφάλι της ήσυχο και να καθορίσει η ίδια την τύχη της. Το «Ελλάδα - Σερβία - συμμαχία» έγινε σύνθημα στα χείλη όλων των Ελλήνων που παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα το παιχνίδι των Σέρβων... αδερφών απέναντι στο μαχητικό και απειλητικό Νότιο Σουδάν.

Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών - Με ποιον παίζει η Εθνική αν περάσει τη Γερμανία

Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών - Με ποιον παίζει η Εθνική αν περάσει τη Γερμανία

Η πρόκριση στα προημιτελικά ήρθε για την Εθνική ομάδα, που ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με την Γερμανία, στο remake του προημιτελικού του EuroBasket 2023. Και στο... βάθος Σάι ή Ουεμπανιαμά.

Περισσότερη αγωνία απ' όλους φυσικά, είχαν οι Έλληνες διεθνείς και ολόκληρη η αποστολή που δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ματς που έκρινε μια για πάντα την τύχη της στο τουρνουά. Καταρχάς, μέλη του τεχνικού team αποφάσισαν να ζήσουν από κοντά αυτή την εμπειρία και να γιορτάσουν την ενδεχόμενη πρόκριση. Ο Team Manager της Εθνικής Ανδρών, Γιώργος Τσιάρας, μαζί με τον General Manager, Νίκο Ζήση και τον υπεύθυνο εθνικών ομάδων της ΕΟΚ, Δήμο Ντικούδη βρέθηκαν στο γήπεδο «Pierre Mauroy» και είδαν τη Σερβία να κάνει το καθήκον της παίρνοντας τη νίκη και μάλιστα με διαφορά (96-85) απέναντι στο Νότιο Σουδάν δίνοντας έτσι στην «επίσημη αγαπημένη» μία θέση στους «8».

Οι παίκτες και όλοι όσοι συμπληρώνουν την ελληνική αποστολή έμειναν πίσω παρακολουθώντας την καθοριστική αυτή αναμέτρηση από εκεί που διέμεναν στο athlete’s lounge της Ολυμπιακής εγκατάστασης στη Λιλ,. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη έζησαν πολύ έντονα το παιχνίδι και πανηγύρισαν με όλη τους την ψυχή αυτή την σημαντική πρόκριση για την οποία «διψούσε» η Ελλάδα μετά την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 16 χρόνια.

Η μέρα, η ώρα και το κανάλι που θα δείτε τον προημιτελικό Ελλάδα - Γερμανία

Η μέρα, η ώρα και το κανάλι που θα δείτε τον προημιτελικό Ελλάδα - Γερμανία

Η Εθνική ομάδα έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά και ταξιδεύει στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσει την Γερμανία στο μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Accor Arena.

Η ικανοποίηση, όπως είναι φυσικό, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση της ομάδας για την σκληρή δουλειά και την προσήλωσή της από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα. Αυτή η πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά επικυρώνει και με τη... βούλα την απόλυτα θετική παρουσία της Εθνικής ομάδας στη διοργάνωση κι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα και η συνέχεια θα είναι πέρα για πέρα πετυχημένη.

Μετά το έντονο βράδυ, που έζησαν οι διεθνείς και το χάρηκαν με την ψυχή τους, η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς στις 9:30 το πρωί (τοπική ώρα) για το Παρίσι και το Ολυμπιακό χωριό και θα πραγματοποιήσει εκεί και την πρώτη της προπόνηση βάσει του προγράμματος των διοργανωτών. Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία στα προημιτελικά την Τρίτη (06/08) στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος για να βρεθεί μία ανάσα μακριά από το κυνήγι ενός μεταλλίου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });