Πώς επηρεάζει η νίκη της Βραζιλίας την Εθνική για μια θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© FIBA

Πώς επηρεάζει η νίκη της Βραζιλίας την Εθνική για μια θέση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ευτυχία Οικονομίδου 14:12 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 02.08.2024

Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά όλο και πληθαίνουν και γίνονται πιο σύνθετα, αλλά ένα είναι σίγουρο η Ελλάδα πρέπει να νικήσει την Αυστραλία και μάλιστα με διαφορά.

Λίγα λεπτά απέμειναν για το τζάμπολ της αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με την Αυστραλία σήμερα (02/08, στις 14:30) και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα εκεί. Ένα ματς που θα κρίνει μια για πάντα την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η Εθνική ομάδα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια απέναντι στην Ισπανία για να πάρει την πρώτη της νίκη στην φάση των ομίλων, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή κι έτσι η Ελλάδα παίζει τα... ρέστα της κόντρα στους «Μπούμερς». Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για να είναι σίγουρη πως θα κάνει δική της την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αντετοκούνμπο: Κυριαρχεί επιθετικά στην... παρέλαση των NBAers στο Παρίσι

Αντετοκούνμπο: Κυριαρχεί επιθετικά στην... παρέλαση των NBAers στο Παρίσι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και αποδεικνύει ξανά τον κυριαρχικό ρόλο του στην Εθνική ομάδα. Παράλληλα, η... αρμάδα των NBAers συνεχίζει να κυριαρχεί κατά κράτος.

Τα σενάρια είναι ήδη περίπλοκα και δεν εξαρτάται η επόμενη φάση μόνο από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Καταρχάς, αν νικήσει η Ελλάδα με πάνω από 10 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας τότε η «επίσημη αγαπημένη» θα τερματίσει δεύτερη και θα ολοκληρώσει εντυπωσιακά την πορεία τους στους ομίλους. Ενώ, αν η Ισπανία πάρει τη νίκη κόντρα στον Καναδά, τότε η Ελλάδα χρειάζεται μια σειρά από άλλους παράγοντες για να είναι σε ασφαλή κατάσταση.

Στο Παρίσι έφθασε η ώρα της κρίσης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία στον «τελικό» του ομίλου - Το πρόγραμμα και όλα σενάρια πρόκρισης

Στο Παρίσι έφθασε η ώρα της κρίσης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία στον «τελικό» του ομίλου - Το πρόγραμμα και όλα σενάρια πρόκρισης

Το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8, 14:30, ΕΡΤ1) η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία για την τρίτη αγωνιστική του Ολυμπιακού τουρνουά και η πρόκριση ή ο αποκλεισμός θα εξαρτηθεί από αυτό το παιχνίδι, σε συνδυασμό με την συνάντηση του Καναδά κόντρα στην Ισπανία (2/8, 18:15).

Στην περίπτωση των καλύτερων τρίτων θα παίξουν τον ρόλο τους οι διαφορές κι εκεί είναι που η Βραζιλία προκάλεσε... πονοκέφαλο στην Ελλάδα με την ευρεία της νίκη απέναντι στην Ιαπωνία. Οι Βραζιλιάνοι από το -25 βρέθηκαν στο -7, καθώς υπερτέρησαν με 18 πόντους διαφορά. Το Νότιο Σουδάν μετά την ήττα από το την Team USA βρίσκεται στο -6, ενώ η Ελλάδα έχοντας χάσει με 7 πόντους από Καναδά και Ισπανία είναι στο -7. Για να μπορέσει να είναι ήρεμη η επίσημη αγαπημένη και να έχει σίγουρη την πρόκριση πρέπει να υπερισχύσει της Αυστραλίας με πάνω από 7 πόντους για να αφήσει πίσω της τον καλύτερο συντελεστή πόντων. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα παίξει ρόλο η αναμέτρηση του Νοτίου Σουδάν με την Σερβία (03/08, στις 22:00).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });