Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο ανδρών - Με Σερβία στα προημιτελικά
i

© Intime

Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο ανδρών - Με Σερβία στα προημιτελικά

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:44 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 05.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ελλάδα, που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην οκτάδα μετά τη νίκη της κόντρα στις ΗΠΑ, επικράτησε 9-8 της Ιταλίας στον τελευταίο της αγώνα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ήττα της Κροατίας από τις ΗΠΑ με 14-11 έφερε την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου. Η Ελλάδα τελείωσε τις υποχρεώσεις στον όμιλο έχοντας μία ήττα από την Κροατία με 14-13 την τρίτη αγωνιστική.

Η Εθνική πόλο ανδρών είχε συγκομιδή 11 βαθμών στον όμιλο, όσους και η Ιταλία αλλά η «γαλανόλευκη» υπερτερούσε την ισοβαθμία. Η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων τη Σερβία που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον δεύτερο όμιλο.

Ο αγώνας αυτός θα είναι μία επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Τότε, οι Σέρβοι είχαν νικήσει με 13-10 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Από εκείνη την ομάδα της Σερβίας, όμως, έχουν αποσυρθεί οι περισσότεροι σταρ. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει νικήσει τη Σερβία τόσο στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα (στον ημιτελικό) όσο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ σε αγώνα κατάταξης.

Ο προημιτελικός της Ελλάδας με τη Σερβία θα γίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου. Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι αυτό θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό είτε την Αυστραλία είτε τις ΗΠΑ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });