Ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών για τους Ολυμπιακούς - Οι αθλήτριες που κλήθηκαν
i

© Intime

Ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών για τους Ολυμπιακούς - Οι αθλήτριες που κλήθηκαν

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:55 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 17.07.2024

Με 23 πολίστριες ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε το εισιτήριο για τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού μετά τη νίκη της κόντρα στην Ιταλία με 7-6 στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ.

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας έχουν κληθεί 23 αθλήτριες. Λίγες ημέρες μετά το φινάλε της Α1 πόλο γυναικών, που ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή για 11η σερί χρονιά τον Ολυμπιακό, οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν λίγες ανάσες προτού μπουν στα βαθιά με τελικό προορισμό τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί στο ΟΑΚΑ οι 23 αθλήτριες έχουν δώσει ραντεβού με το προπονητικό επιτελείο για την έναρξη της προετοιμασίας. Το διάστημα 16-20 Ιουνίου η προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας.

Αναλυτικά οι 23 αθλήτριες που κάλεσε η κ.Καμμένου είναι οι: Αλεξάνδρα Ασημάκη (ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON), Ευαγγελία Καρύτσα, Διονυσία Κουρέτα, Ελευθερία Φουντωτού (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR), Αριάδνη Καραμπέτσου, Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (ΕΘΝΙΚΟΣ GOLDFORCE), Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώυη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Η κλήρωση της Εθνικής γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για πρώτη φορά μετά το 2008 και τη διοργάνωση του Πεκίνου.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κληρώθηκε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Στον δεύτερο όμιλο θα αγωνιστούν η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Ουγγαρία, η Κίνα και ο Καναδάς.

Α' Όμιλος: Ολλανδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα, Καναδάς.

Β' Όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία.

Από τους δύο ομίλους οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων. Σημειώνεται ότι η Εθνική πόλο γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 στην Αθήνα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });