«Τελεία και παύλα»: Ο Φελπς υποστηρίζει τον ισόβιο αποκλεισμό των αθλητών που είναι... ντοπέ

Μάικλ Φελπς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

«Τελεία και παύλα»: Ο Φελπς υποστηρίζει τον ισόβιο αποκλεισμό των αθλητών που είναι... ντοπέ

Sportal newsroom 10:55 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 06.08.2024

Ο Μάικλ Φελπς φάνηκε κατηγορηματικός σε δηλώσεις του, όταν υποστήριξε την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους αθλητές βγουν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ προτείνοντας μέχρι και τον ισόβιο αποκλεισμό τους.

Ο Μάικλ Φελπς πιστεύει ακράδαντα πως το να βγει ένας αθλητής θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ είναι ένα λάθος χωρίς επιστροφή. Μάλιστα, ο ίδιος σε δηλώσεις του πρότεινε την αυστηροποίηση των ποινών σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνοντας μάλιστα και τον ισόβιο αποκλεισμό του εκάστοτε αθλητή.

«Εάν βγείτε θετικοί, δεν θα πρέπει ποτέ να σας επιτραπεί να επιστρέψετε και να αγωνιστείτε ξανά, τελεία και παύλα. Αυτό πιστεύω και τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο Φελπς.

Γνώρισε την αποθέωση στο Ολυμπιακό Χωριό ο Καραλής: «Πρώτη φορά κλαίω από χαρά» (vids)

Γνώρισε την αποθέωση στο Ολυμπιακό Χωριό ο Καραλής: «Πρώτη φορά κλαίω από χαρά» (vids)

Την αποθέωση γνώρισε ο Εμμανουήλ Καραλής από την ελληνική αποστολή στο Ολυμπιακό Χωριό, με τον χάλκινο ολυμπιονίκη του επί κοντώ να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και εν μέσω ερευνών που ανέδειξαν πως 23 Κινέζοι κολυμβητές βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένη ουσία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 με τα αποτελέσματα να δίνονται φέτος στη δημοσιότητα. Αρκετοί, από αυτούς τους αθλητές μάλιστα, εννιά για την ακρίβεια, κέρδισαν μετάλλια στο Παρίσι με πολλούς να εκφράζουν τα παράπονά τους.

Ο πρώην Ολυμπιονίκης ήταν κι εκείνος κάθετος στην συγκεκριμένη περίπτωση δηλώνοντας ότι οι Κινέζοι κολυμβητές που βρέθηκαν θετικοί δεν θα έπρεπε να είχαν επιτραπεί να αγωνιστούν στο Τόκιο, το Παρίσι ή οπουδήποτε αλλού.

Ο πετυχημένος κολυμβητής ρέκορντμαν των Ηνωμένων Πολιτειών δεν στάθηκε μόνο εκεί, αλλά μίλησε και για όλους αυτούς που τον αμφισβητούσαν όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του σαρώνοντας τα μετάλλια και τις διακρίσεις. «Οι άνθρωποι με αποκαλούσαν απατεώνα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Υπέβαλα τον εαυτό μου σε περισσότερες εξετάσεις - αίματος και ούρων - κάθε εβδομάδα. Γιατί; Για να αποδείξω ότι δεν απατώ και είμαι καθαρός και ιδού τα αποτελέσματα. Το έκανα με τον καθαρό τρόπο. Κέρδισα 23 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με τον καθαρό τρόπο. Μπορεί να γίνει».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });