Ο Τόμσον πέρασε πρώτος το πόδι του, αλλά το χρυσό πήγε στον Λάιλς – Ο λόγος που συνέβη αυτό και πώς λειτουργεί το φώτο φίνις

Φωτ. IMAGO

Ο Τόμσον πέρασε πρώτος το πόδι του, αλλά το χρυσό πήγε στον Λάιλς – Ο λόγος που συνέβη αυτό και πώς λειτουργεί το φώτο φίνις

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:41 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 05.08.2024

Ο κανονισμός που έδωσε το χρυσό μετάλλιο των 100 μέτρων στο Νόα Λάιλς κι όχι στον Κισέιν Τόμσον.

Εκπληκτική ιστορία γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής (4/8) στο «Σταντ ντε Φρανς» στον τελικό των 100 μ. ανδρών. Μετά από μία συναρπαστική κούρσα, στο φινάλε της οποίας «έσπασαν» καρδιές κι αναμφίβολα θα μνημονεύεται για χρόνια, όχι γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων και οι 8 φιναλίστ τερμάτισαν κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα, αλλά για το θρίλερ που υπήρξε στην γραμμή του τερματισμού.

Στην κούρσα της μιας «ανάσας», ο Νόα Λάιλς χρειάστηκε να κάνει την κορυφαία επίδοση της καριέρας του (9,79) για να πάρει τη νίκη με Photo Finish την ώρα όπου ο Τζαμαϊκανός, Κισέιν Τόμπσον έχασε το χρυσό για μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Τζαμαϊκανός έβαλε το πόδι του πρώτα, ενώ ο Αμερικάνος στο τέλος έσκυψε το κεφάλι και έγειρε το σώμα του μπροστά, με αποτέλεσμα για 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου να αναδειχθεί ο γρηγορότερος αθλητής του κόσμου.

Στα αγωνίσματα δρόμου, το φίνις του αθλητή καθορίζεται από τη στιγμή που ο κορμός του περνά τη γραμμή τερματισμού. Εάν και στην εξέταση του photo finish φάνηκε ότι ορισμένοι συναθλητές του Λάιλς είχαν προλάβει να πατήσουν πρώτοι το πόδι τους εκεί, εν τούτοις ο 27χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης που έτρεχε στην έβδομη σειρά, είχε προλάβει να προτάξει το στήθος του.

Ο Σπανούλης και οι παίκτες του συνάντησαν τον Πετρούνια και... χάζευαν το μετάλλιό του! (vid)

Ο Σπανούλης και οι παίκτες του συνάντησαν τον Πετρούνια και... χάζευαν το μετάλλιό του! (vid)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αφού πρώτα έγραψε... ιστορία στους κρίκους ως ο μοναδικός με τρία διαδοχικά Ολυμπιακά βάθρα, μοιράστηκε την χαρά του με την εθνική ομάδα μπάσκετ. Έβγαλε φωτογραφίες με τον Αντετοκούνμπο, πανηγύρισε με τον Σπανούλη και έδωσε στους διεθνείς να δουν το μετάλλιό του.

Η τελική κατάταξη στα 100 μέτρα:

Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) - 9.79

Κισέιν Τόμσον (Τζαμάικα) - 9.79

Φρεντ Κέρλι (ΗΠΑ) - 9.81

Ακάνι Σιμπίνε (Νότια Αφρική) - 9.82

Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία) - 9.85

Λέτσιλ Τεμπόγκο (Μποτσουάνα) - 9.86

Κένεθ Μπέντναρεκ (ΗΠΑ) - 9.88

Ομπλίκ Σέβιλ (Τζαμάικα) - 9.91

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });