Στα προημιτελικά Εθνική πόλο γυναικών, 11-4 τη Γαλλία
i

© Intime

Στα προημιτελικά Εθνική πόλο γυναικών, 11-4 τη Γαλλία

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:07 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:22 - 04.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Γαλλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων. Η Ελλάδα επικράτησε 11-4 της Γαλλίας και σφράγισε το εισιτήριο για την οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έκανε αυτό που έπρεπε και θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία στον δρόμο προς τα μετάλλια. Ο αγώνας κόντρα στη Γαλλία ήταν ζωής και θανάτου για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου που μπήκε αγχωμένη στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» πάτησε γκάζι στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο και έφτασε στη νίκη.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου άνοιξε το σκορ με τέρμα της Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω. Η Ελλάδα διπλασίασε τα τέρματά της με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η ομάδα του Τεό Λοράντου μείωσε 1-2 με τη Χέρτζκα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Το δεύτερο οκτάλεπτο εξελίχθηκε άσχημα για την Ελλάδα. Η ομάδα του Τεό Λοράντου ισοφάρισε 2-2 με τη Ραντοσάβλιεβιτς και προσπέρασε 3-2 με τη Βερνού στην παίκτρια παραπάνω. Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ η Ράικροου απέκρουσε πέναλτι της Νίνου. Τελικά, η Ξενάκη ισοφάρισε 3-3 για την Ελλάδα λίγο πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου.

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα πήρε εξαιρετικό βαθμό στην άμυνα. Δίχως να δεχθεί γκολ σε όλο σχεδόν το οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κατάφερε να χτίσει διαφορά. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μείωσε τρία διαδοχικά γκολ και έφτασε στο 3-6 με τη Χυδηριώτη, τη Μυριοκεφαλιτάκη και τη Γιαννοπούλου. Η Γαλλία μείωσε 4-6 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Βερνού.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος εξελίχθηκε εξαιρετικά για την Ελλάδα. Με όπλο και πάλι την άμυνά της, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχτισε και πάλι για διαφορά. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν δέχθηκε γκολ, έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση και πήρε μία άνετη νίκη. Ο προημιτελικός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών με αντίπαλο την Αυστραλία θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου. Η ώρα θα γίνει γνωστή αργότερα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });