Η Γερμανία πέρασε πάνω από τη Γαλλία και... τρόμαξε τους αντιπάλους της!

Η Γερμανία πέρασε πάνω από τη Γαλλία και... τρόμαξε τους αντιπάλους της!

Νίκος Καλαμπάκας 23:48 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 02.08.2024

Η Γερμανία έκανε περίπατο στον αγώνα της με τη Γαλλία, επικράτησε άνετα με σκορ και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα νοκ άουτ. Με νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με διαφγορά άνω των τριών πόντων, η Ελλάδα θα είναι ο επόμενος αντίπαλος των «πάντσερ».

Εύκολη ήταν η επικράτηση της Γερμανίας επί της Γαλλίας, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές επικράτησαν με σκορ 85-71 και πήραν την πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο οι Γερμανοί έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και επικράτησαν των αντιπάλων τους ολοκληρωτικά. Στο τέλος της περιόδου προηγούνταν με εξι πόντους (18-24), όμως η συνέχεια ήταν καταιγιστική. Με επί μέρους σκορ στο 2ο δεκάλεπτο 24-9, οι Γερμανοί «καθάρισαν» τον αγώνα και στη συνέχεια συντηρούσαν τη διαφορά των 21 πόντων που είχαν πάρει (27-48).

Η τρίτη και η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικές. Οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν ποτέ να επιστρέψουν, οι Γερμανοί έπαιζαν μέχρι το τέλος στα... κόκκινα και κάπως έτσι επικράτησαν με το επιβλητικό 71-85, αποδεικνύοντας ότι η περσινή τους πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα, αλλά απλώς η αρχή μια φοβερής ομάδας που θέλει να γράψει ιστορία.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Φραντς Βάγκνερ και Ντένις Σρούντερ που σημείωσαν από 26 πόντους, οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη. Από τη Γαλλία ξεχώρισαν Ουεμπανιαμά με 14 πόντους, ενώ από 10 πρόσθεσαν οι Φουρνιέ και Κορντινιέ.

Δεκάλεπτα: 18-24, 27-48, 49-69, 71-85

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });