Ματίας Λεσόρ, ο παίκτης που άλλαξε την μοίρα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την οδήγησε σε μετάλλιο

Ματίας Λεσόρ, ο παίκτης που άλλαξε την μοίρα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την οδήγησε σε μετάλλιο

Χρήστος Τσάλτας 20:50 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 08.08.2024

Την ώρα που κρίνονταν όλα, ο Βενσάν Κολέ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ματίας Λεσόρ και ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού έκανε τη δουλειά. Και με το παραπάνω.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε με οδυνηρό τρόπο για την Γαλλία. Η «βαριά» ήττα από την Γερμανία και η εμφάνιση έφεραν προβληματισμό και απογοήτευση στην ομάδα του Βενσάν Κολέ. Κάτι που αποτυπώθηκε τόσο με τις δηλώσεις του Γάλλου προπονητή, όσο και τα όσα είπε ο Εβάν Φουρνιέ.

Περίπου μία εβδομάδα μετά όλα έχουν ξεχαστεί για τους «τρικολόρ». Η αρχή έγινε στο πρώτο νοκ άουτ, απέναντι στον Καναδά. Οι Γάλλοι κυριάρχησαν και έφτασαν σε νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά με 82-73. Όλα αυτά απέναντι σε ένα από τα φαβορί για κατάκτηση μεταλλίου στο τουρνουά.

Η Γαλλία με εντυπωσιακό Γιαμπουσέλε και σούπερ Λεσόρ-Γουεμπανιάμα πέρασε στον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γερμανίας

Η Γαλλία με εντυπωσιακό Γιαμπουσέλε και σούπερ Λεσόρ-Γουεμπανιάμα πέρασε στον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γερμανίας

Η Γαλλία πήρε την πρόκριση για τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζοντας (73-69) τη Γερμανία σε μια μεγάλη αναμέτρηση, όπου κυριάρχησαν ο Γιαμπουσέλε, ο Λεσόρ και ο Γουεμπανιάμα

Στον ημιτελικό οι Γάλλοι ήταν ακόμα καλύτεροι. Κόντρα στην φορμαρισμένη Γερμανία η ομάδα του Κολέ ανέβασε την απόδοσή της και με μεγάλα σουτ και την άμυνα ως σημείο αναφοράς κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 73-69, εξασφαλίζοντας μετάλλιο αρχικά και τώρα θα παλέψει για την κατάκτηση του χρυσού κόντρα στο νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ-Σερβία.

Η μετάλλαξη στην εικόνα των Γάλλων δεν ήρθε από το... πουθενά. Διότι ο Κολέ προχώρησε σε μια κίνηση που άλλαξε πλήρως την εικόνα της ομάδας του. Ποια ήταν αυτή; Η παρουσία του Ματίας Λεσόρ σε σαφώς πιο ενεργό ρόλο έναντι του Ρούντι Γκομπέρ. Ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ αγωνίστηκε συνολικά 9 λεπτά, κόντρα σε Καναδά και Γερμανία, την ώρα που ο σέντερ του Παναθηναϊκού έπαιξε 19 λεπτά απέναντι στους Καναδούς και 16 κόντρα στους Γερμανούς.

Στον προημιτελικό μέτρησε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα, ενώ στον μεγάλο ημιτελικό κατέγραψε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Η παρουσία του αποδείχθηκε καθοριστική, όπως και η ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο και στις δύο πλευρές, με τον Λεσόρ να αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην αλλαγή εικόνας των «τρικολόρ» την πιο κρίσιμη στιγμή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });