Γερμανία - Ελλάδα: Η Εθνική δίνει... ραντεβού με την ιστορία - Πού θα δείτε τον σπουδαίο προημιτελικό
i

© Intime

Γερμανία - Ελλάδα: Η Εθνική δίνει... ραντεβού με την ιστορία - Πού θα δείτε τον σπουδαίο προημιτελικό

Ευτυχία Οικονομίδου 08:23 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 06.08.2024

Η Εθνική μας ομάδα είναι έτοιμη να ριχτεί στη... μάχη με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία με στόχο να κάνει άλλη μία υπέρβαση και να προκριθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μεγάλη στιγμή, που όλοι περίμεναν, έφτασε. Η Εθνική Ελλάδας σε λίγες ώρες (06/08, 12:00) θα μονομαχήσει με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία για το πολυπόθητο εισιτήριο των ημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη υπέρβαση κι έχει στόχο να γράψει ιστορία στη διοργάνωση, αν βρεθεί στους «4» καλύτερους.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 12:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπορεί να έχει μπροστά της μία δύσκολη αντίπαλο, μία ομάδα δεμένη με ταλέντο, που παίζει σύγχρονο μπάσκετ και βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου την περασμένη χρονιά (2023), ωστόσο έχει αποδείξει πως όταν όλοι βρίσκονται εναντίον της, εκείνη αντιδρά με τον κατάλληλο τρόπο.

Έτσι έγινε κι όταν η Ελλάδα έκανε την υπέρβαση απέναντι στην Αυστραλία των NBAers, με τους Μπούμερς να την υποτιμούν με σχετικό ποστ στον λογαριασμό της ομοσπονδίας στο «Χ» κι έτσι συνεχίζεται και τώρα. Τι κι αν νίκησε και πέρασε το εμπόδιο των ταλαντούχων Αυστραλών; Τι κι αν οι Σέρβοι έκαναν το καθήκον τους και υπερτέρησαν του μαχητικού Νότιου Σουδάν με την κατάλληλη διαφορά για να εξασφαλίσει η Εθνική την πρόκριση;

Υπάρχουν ακόμα εκείνοι που την αμφισβητούν θεωρώντας πως θα χάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Ντρέιμοντ Γκριν. Η «επίσημη αγαπημένη» δεν θα το βάλει κάτω όμως. Δεν ψάχνει εκδίκηση για τον αποκλεισμό από τους Γερμανούς  προ δύο ετών στα προημιτελικά του EuroBasket του Βερολίνου με σκορ 107-96, παρά μόνο την σημαντική πρόκριση για να βρεθεί σε... τροχιά μεταλλίων.

Εξάλλου όπως τόνισε και στις δηλώσεις του ο Βασίλης Σπανούλης: «Αυτό που θέλαμε να αντιδράσουμε με τη Αυστραλία και να παίξουμε ακόμη καλύτερα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια το κάναμε. Καταφέραμε και είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες του Ολυμπιακού Τουρνουά. Παίζουμε με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία. Υπάρχει ανυπομονησία. Όλα τα παιδιά έχουν τρομερή θέληση και συγκέντρωση να είναι πανέτοιμοι αύριο να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν γι’ αυτό τον μεγάλο αγώνα. Εμείς θα το αντιμετωπίσουμε σαν ένα ακόμη αγώνα. Είμαστε πολύ έτοιμοι και ήμασταν σε ένα όμιλο με σπουδαίες ομάδες που ήταν πάντα στα μετάλλια. Το ίδιο είναι και η Γερμανία μια σπουδαία ομάδα και το ίδιο πράγμα θα συναντήσουμε. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά μας στοιχεία από αυτό το τουρνουά και να διορθώσουμε κάποια πράγματα».

 Υπενθυμίζεται πως όποια χώρα προκριθεί από το Γερμανία - Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στους «4» τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Καναδάς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });