Συγκλονιστικός ξανά: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έδωσε όλα για την Εθνική (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Συγκλονιστικός ξανά: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα έδωσε όλα για την Εθνική (vid)

Χρήστος Τσάλτας 14:18 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 06.08.2024

Για ακόμα μια φορά έδωσε τα πάντα, οδηγώντας την Εθνική. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγήθηκε ξανά κόντρα στην Γερμανία, όμως η παρουσία του δεν αρκούσε για να έρθει η πρόκριση.

Η μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής ολοκληρώθηκε στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Απέναντι στην Γερμανία η «γαλανόλευκη» έκανε μεγάλη προσπάθεια, έβαλε δύσκολα στον Γκόρντον Χέρμπερτ και στους παίκτες του, όμως στο φινάλε γνώρισε την ήττα.

Η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε στο τέλος της, με τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, να δινει τον τόν σε κάθε αναμέτρηση. Όπως έκανε και στον προημιτελικό κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Ελλάδα πάλεψε απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά το ταλέντο της Γερμανίας υπερίσχυσε

Η Ελλάδα πάλεψε απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά το ταλέντο της Γερμανίας υπερίσχυσε

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε καλά, όμως οι Γερμανοί ανέβασαν την απόδοσή τους από την δεύτερη περίοδο και με τον Σρέντερ μαέστρο και τους αδερφούς Βάγκνερ να κάνουν τη διαφορά πήρε τη νίκη (76-63) και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Greek Freak ήταν εκπληκτικός και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να δώσει τον τόνο στην ομάδα του. Στη συνέχεια ήταν ο παίκτης που κρατούσε όρθια την γαλανόλευκη» επιθετικά, με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση.

Το κοντέρ έγραψε 22 πόντους με 9/14 σουτ, ενώ μέτρησε και 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα σε 33:44 στο παρκέ. Ήταν δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, πίσω από τον Τόμας Ουόκαπ (33:46), με τον Γιάννη να παλεύει σε πολλές περιπτώσεις μόνος του με την άμυνα των Γερμανών.

Μια εμφάνιση που αποτύπωσε και όλη την παρουσία του στο Ολυμπιακό Τουρνουά, καθώς ήταν το σημείο αναφοράς της Εθνικής και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Παρακάτω δείτε την εμφάνιση του Greek Freak απέναντι στην Γερμανία, η οποία ήταν και η τελευταία αναμέτρηση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });