Ο Σπανούλης βρήκε ήδη το έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του στην Εθνική!

Βασίλης Σπανούλης

Ο Σπανούλης βρήκε ήδη το έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του στην Εθνική!

Χρήστος Τσάλτας 12:55 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 05.08.2024

Πρώτα η λίγκα της Αυστραλίας που έσβησε το όνομα της Ελλάδας και τώρα ο Ντρέιμοντ Γκριν. Η Εθνική και ο Βασίλης Σπανούλης βρήκαν τα κίνητρα που έψαχναν την πιο κρίσιμη ώρα.

Η πορεία της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζεται. Κόντρα στα αρχικά προγνωστικά και σε έναν όμιλο που έμοιαζε... όμιλος του θανάτου κόντρα σε Ισπανία, Καναδά και Αυστραλία, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα του τουρνουά, ως δεύτερη καλύτερη τρίτη στην διοργάνωση.

Η νίκη με 77-71 απέναντι στην Αυστραλία αποδείχθηκε «χρυσή», στέλνοντας την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στα προημιτελικά. Εκεί όπου αντίπαλος θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία των Ντένις Σρέντερ και Φραντς Βάγκνερ. Μια αποστολή πάρα πολύ δύσκολη και άκρως απαιτητική. Μια από τις αποστολές που ξέρουν καλά άλλωστε στο γαλανόλευκο στρατόπεδο.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν «ξεγράφει» την Ελλάδα ενόψει Γερμανίας: «Δεν έχει αρκετό ταλέντο, θα χάσει με διψήφια διαφορά»

Ο Ντρέιμοντ Γκριν «ξεγράφει» την Ελλάδα ενόψει Γερμανίας: «Δεν έχει αρκετό ταλέντο, θα χάσει με διψήφια διαφορά»

Σίγουρος και ξεκάθαρος για την έκβαση του προημιτελικού της Εθνικής κόντρα στην Γερμανία ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν, υπογραμμίζοντας πως η «γαλανόλευκη» δεν έχει αρκετό ταλέντο για να αντιμετωπίσει τα πάντσερ.

Όπως ξέρουν πολύ καλά και από την υποτίμηση και την ασέβεια του αντιπάλου. Η πρώτη ηχηρή απάντηση δόθηκε στο παιχνίδι με την Αυστραλία, όταν η λίγκα της χώρας έσβησε το όνομα της Ελλάδας για να γράψει εκείνο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θέλοντας να δείξει με τρόπο ξεκάθαρο πως αντίπαλος για τους Boomers δεν είναι η Εθνική, αλλά ο Greek Freak.

Για όσους δεν θυμούνται το χαρακτηριστικό γράφημα, μπορείτε να δείτε την παρακάτω φωτογραφία.

Η δεύτερη κίνηση υποτίμησης ήρθε από τον Ντρέιμοντ Γκριν. Ο χαρισματικός φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το καλοκαίρι του 2021 πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Team USA και τώρα έχει το δικό του podcast, το The Draymond Green Show, όπου σχολιάζει τα μπασκετικά -και όχι μόνο- τεκταινόμενα.

Στο τελευταίο επεισόδιο έδωσε τις προβλέψεις του για τα ζευγάρια των προημιτελικών και ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά το match-up της Εθνικής με την Γερμανία. «Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα έχει αρκετό ταλέντο για να ανταγωνιστεί τη Γερμανία. Πιστεύω πως η Γερμανία θα κερδίσει με διψήφια διαφορά. Παίζει απίστευτα καλά και δε βλέπω να αλλάζει αυτό μέχρι να παίξουν με την Αμερική. Θεωρώ πως είναι ξεκάθαρα το δεύτερο φαβορί, για το ασημένιο μετάλλιο, η δεύτερη καλύτερη ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων». είπε χαρακτηριστικά ο Γκριν.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 5:50 έως το 6:33 του παρακάτω βίντεο

Το γεγονός πως στα μάτια κάποιου τρίτου η Γερμανία είναι ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη θα μπορούσε να είναι άκρως θετικό για την Εθνική. Διότι με τα λόγια του ο Γκριν μπορεί να δώσει επιπλέον κίνητρο στον Βασίλη Σπανούλη και τους παίκτες του. Κίνητρο που έρχεται σε κρίσιμες στιγμές, για να «ατσαλώσει» και να κάνει πιο σκληρούς άπαντες όταν όλα είναι εναντίον της.

«Είχα πει στα παιδιά ότι οι Έλληνες δεν τα παρατάνε και όταν λίγοι πιστεύουν εμάς συσπειρωνόμαστε τότε εμφανιζόμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπανούλης στις ηγετικές δηλώσεις που είχε κάνει με το πέρας του αγώνα με την Αυστραλία. Η συνθήκη μοιάζει ιδανική για ακόμα ένα σπουδαίο step-up εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Και εκεί που όλοι υποτιμούν την παρουσία της «επίσημης αγαπημένης».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });