H FIBA «έντυσε» Έλληνα θεό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© FIBA

H FIBA «έντυσε» Έλληνα θεό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ευτυχία Οικονομίδου 17:16 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 02.08.2024

Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Αυστραλία νικώντας με σκορ 77-71 και η FIBA χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «Έλληνα θεό» με την ανάλογη φωτογραφία να ακολουθεί.

Σε ένα συγκλονιστικό ποστάρισμα προχώρησε η FIBA μετά τη νίκη της Εθνικής μας ομάδα απέναντι στην Αυστραλία στην τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά στη Λιλ. Η «γαλανόλευκη» έκανε αυτό που έπρεπε από την πλευρά της με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί άλλη μία καταπληκτική εμφάνιση τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε 6 ασίστ και είχε και δύο κλεψίματα.

Ο «Greek Freak» έκανε άλλη μία ηγετική εμφάνιση και έβαλε την υπογραφή του στην σημαντική νίκη της «επίσημης αγαπημένης» που τη φέρνει κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, η FIBA δεν έχασε την ευκαιρία να τον... ντύσει σαν Έλληνα θεό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό γραφικό στον λογαριασμό της ομοσπονδίας στο «Χ».

Υπενθυμίζουμε ότι, αφού η Ελλάδα έκανε τη δουλειά της και πήρε τη νίκη με πάνω από τρεις πόντους δεν την απασχολεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Καναδά με την Ισπανία που ακολουθεί (18:15). Είναι στην τρίτη θέση ό,τι κι αν συμβεί κι έχει... καθαρίσει την τριπλή ισοβαθμία. Ωστόσο, η «επίσημη αγαπημένη» έχει ακόμη πίεση στις πλάτες της καθώς η διαφορά των 6 πόντων (71-77) τη βάζει στο... περίμενε για το ματς του Νοτίου Σουδάν με την Σερβία.

Πότε θα μάθει η Ελλάδα τον αντίπαλό της και αν θα προκριθεί στα προημιτελικά

Πότε θα μάθει η Ελλάδα τον αντίπαλό της και αν θα προκριθεί στα προημιτελικά

Η Ελλάδα επικράτησε της Αυστραλίας όμως για προκριθεί στην επόμενη φάση περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν. Πότε είναι η αναμέτρηση και πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση της επόμενης φάσης.

Η Βραζιλία με βάση αυτά τα αποτελέσματα είναι σίγουρα στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα είναι στο -8, ενώ το Νότιο Σουδάν έχει -6 στη διαφορά πόντων, όμως έχει μπροστά της την δύσκολη αναμέτρηση με τη Σερβία, την παρέα του Νίκολα Γιόκιτς. Η Εθνική μας από εκείνο το ματς ζητά οπωσδήποτε νίκη της Σερβίας με πάνω από 3 πόντους για να βρεθεί στα προημιτελικά και να κάνει δική της την πρόκριση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });