Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δύο φορές σημαιοφόρος – Μία εντελώς διαφορετική ζωή!

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© Intime

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δύο φορές σημαιοφόρος – Μία εντελώς διαφορετική ζωή!

Ευτυχία Οικονομίδου 22:40 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:01 - 10.07.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απόφαση πάρθηκε και δε θα μπορούσε να είναι πιο συμβολική και συνάμα τιμητική. Το παιδί από τα Σεπόλια μεγάλωσε και συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού ήταν κάτι που η Εθνική ομάδα το ήθελε πολύ, το αποζητούσε και το κατάφερε και μάλιστα με «μάγκικο» τρόπο. Το αποκορύφωμα όμως ήρθε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ανακοινώνεται πως θα είναι ο σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι. Τα συναισθήματα πολλά, όμως η τιμή, η συγκίνηση και το ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έχουν τον πρώτο λόγο και εύλογα.

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Οι Γαλικιανοί που θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό και οι Γάλλοι που θέλουν Ζιντάν αντί Ντεσάν!
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 09.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Οι Γαλικιανοί που θυμήθηκαν τον Ολυμπιακό και οι Γάλλοι που θέλουν Ζιντάν αντί Ντεσάν!

Όλοι Euro για τον ημιτελικό της Τρίτης στο Euro 2024 ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από την Allianz Arena του Μονάχου και τη Fan Zone στο Ντίσελντορφ. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ο Βασίλης Σπανούλης κατάφερε να συσπειρώσει όλους τους Έλληνες και να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που τόσο στις φιλικές αναμετρήσεις, όσο και στο Προολυμπιακό τουρνουά ήταν χάρμα… οφθαλμών. Κανένας αντίπαλος δε μπορούσε να φοβίσει, να κλονίσει, ούτε να ταράξει αυτή τη «γαλανόλευκη».

Μεγάλο της ατού ήταν η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κάτι που δεν ήταν εύκολο μιας και είναι γνωστά τα εμπόδια που θέτουν οι ομάδες του NBA, όπως και ο τραυματισμός που τον τον ταλαιπωρούσε αφήνοντάς τον εκτός Play Offs.

Η θέληση του «Greek Freak» ήταν όμως μεγαλύτερη από κάθε εμπόδιο. Την αγαπάει την Εθνική ομάδα και το έχει αποδείξει πολλάκις. Είναι ένας σταρ, που δεν έχει εγωισμό και στοχεύει στο ομαδικό παιχνίδι. Αυτό ήταν και το «κλειδί» της επιτυχίας της ομάδας του κόουτς Σπανούλη που δίνει ραντεβού με τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 ολόκληρα χρόνια με όλους τους παίκτες να έχουν προσφέρει το… λιθαράκι τους σε αυτή την υπερπροσπάθεια που έγινε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Βασίλης Σπανούλης τελικά «ευστόχησε» στο τελευταίο σουτ 16 χρόνια μετά!

Ο Βασίλης Σπανούλης τελικά «ευστόχησε» στο τελευταίο σουτ 16 χρόνια μετά!

Ο Βασίλης Σπανούλης δημιούργησε μία Εθνική Ελλάδας βγαλμένη από τα παλιά. Με στόχους, αυτοπεποίθηση και πάνω απ’ όλα υγεία, η «επίσημη αγαπημένη» θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 δεκαέξι χρόνια μετά. Τότε που ο Σπανούλης ήταν πρωταγωνιστής, αλλά από άλλο πόστο και έμεινε με ένα μεγάλο «αν».

Είναι παράδοση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τη σημαία να την κρατά κάποιος αθλητής κάτοχος ολυμπιακού μεταλλίου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να μην το έχει καταφέρει ακόμη με την Εθνική, όμως είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος και ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας αθλητής παγκοσμίως.

Όλα αυτά τα χρόνια Ολυμπιονίκες όπως ο Στέφανος Ντούσκος, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Γιάννης Φουντούλης έχουν ζήσει τιμές και διακρίσεις με την «γαλανόλευκη» ως σημαιοφόροι, Λαμπαδηδρόμοι ή μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα. Τώρα όμωςη… καμπάνα χτυπάει για τον σταρ των Μιλγουόκι Μπακς που θα μεταφέρει πρώτος της ελληνική σημαία στην Τελετή Έναρξης στο Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου.

Ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι ομαδικές και ατομικές παρουσίες στο Παρίσι

Ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι ομαδικές και ατομικές παρουσίες στο Παρίσι

Μετά και την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνούα του ΣΕΦ, οι προκρίσεις της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυξήθηκαν. Πρόκειται για την τρίτη παρουσία σε ομαδικά σπορ στο Παρίσι, μαζί με την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και των γυναικών. Δείτε τι λίστα με όλους τους εκπροσώπους και στα ατομικά αγωνίσματα.

Ο Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει τα πάντα με τα «Ελάφια» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όντας δύο φορές MVP, καλύτερος αμυντικός, 8 φορές All Star και φυσικά πρωταθλητής NBA και ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει φορώντας τα χρώματα της «επίσημης αγαπημένης» κρατώντας στα χέρια του την ελληνική σημαία.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Greek Freak» κράτησε την σημαία και 11 χρόνια πριν έδειξε πως του… πάει. Τότε βέβαια ο Αντετοκούνμπο είχε μία εντελώς διαφορετική ζωή. Ζούσε στα Σεπόλια, είχε μεγάλες δυσκολίες διαβίωσης, βοηθούσε τη μητέρα του πουλώντας CD στον δρόμο μαζί με τον αδερφό του, Θανάση και παρέλασε στου Ζωγράφου ως σημαιοφόρος.

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
ΣΤΙΒΟΣ

12:14 - 08.07.2024

Γιατί ο Τεντόγλου αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον το φαβορί για σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου που αποτελούσε την πρώτη επιλογή δε θα κρατήσει τη σημαία.

Τότε η αποδοχή που λάμβανε δεν είχε καμία σχέση με σήμερα. Τότε ακόμη δε θεωρούταν Έλληνας κι ας είχε μεγαλώσει εδώ κι ας είχε πάει σχολείο εδώ. Η επίσημη αναγνώρισή του ήρθε χρόνια μετά, όταν είχε καθιερωθεί στο NBA.

Παρά τις δυσκολίες που έχει ζήσει, έχει βγει πιο δυνατός και έχει αποδείξει πολλάκις πως τιμάει την Ελλάδα κρατώντας πάντα την σημαία κοντά του. Μάλιστα, έχει πάντα στο μυαλό του την εκπροσώπηση της ομάδας σε όλες τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, ενώ έχει λείψει μόλις δύο φορές (2017, 2023) εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν.

Έντεκα χρόνια μετά το παιδί από τα Σεπόλια θα κρατήσει ξανά την ελληνική σημαία και θα την δει να κυματίζει, αυτή τη φορά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και περηφάνια γι’ αυτή την διάκριση βλέποντας μετά από τόσες δυσκολίες τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει χαρά και να συγκινείται με αυτήν ακριβώς την ενέργεια, ενώ παράλληλα στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού. Ραντεβού στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου λοιπόν!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });