Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Γιόκιτς έκανε το πέμπτο triple double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (vid)
i

© FIBA

Ποιος θα τον σταματήσει; Ο Γιόκιτς έκανε το πέμπτο triple double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 14:03 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 10.08.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς «φλέρταρε» πολύ με το triple double στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων και αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα στο τελευταίο του παιχνίδι, όπου χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στην Σερβία.

Μπορεί η Σερβία να βρέθηκε μία... ανάσα μακριά από τον μεγάλο τελικό του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως έκανε το καλύτερο που μπορούσε δεδομένων των καταστάσεων και με τη νίκη της κόντρα στη Γερμανία στον μικρό τελικό (93-83) κατέκτησε την τρίτη θέση στο βάθρο και το χάλκινο μετάλλιο.

Βέβαια, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο αστέρι της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς που δεν είναι άλλο από τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο «Τζόκερ» βρισκόταν πολύ κοντά στο να πετύχει ένα triple double σχεδόν σε κάθε του παιχνίδι στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως είπε να το κάνει πραγματικότητα την τελευταία στιγμή.

Χάλκινη η Σερβία με τον Γιόκιτς να κάνει το triple double!

Χάλκινη η Σερβία με τον Γιόκιτς να κάνει το triple double!

Το κατάφερε στο τέλος ο Νίκολα Γιόκιτς που έγραψε το πρώτο του triple double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων για να μπει σε μία πολύ μικρή λίστα παικτών που το έχουν καταφέρει και να χαρίσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη Γερμανία (93-83).

Με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ οδήγησε τη Σερβία προς τη νίκη απέναντι στα «πάντσερ» και στο πολύτιμο χάλκινο μετάλλιο. Έτσι ο Σέρβος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς και τρεις φορές MVP στο NBA με αυτή του την απόδοση μπήκε σε ένα ιδιαίτερα κλειστό κλαμπ, καθώς μόλις άλλοι τρεις παίκτες έχουν καταφέρει triple double στους Ολυμπιακούς Αγώνες με μόνο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να το έχει πετύχει δύο φορές. Οι άλλοι δύο είναι ο Αλεξάντερ Μπέλοφ και ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Γιόκιτς πλέον να προστίθεται κι αυτός πλέον στη λίστα.

Όσοι έχουν πετύχει triple double:

Αλεξάντερ Μπέλοφ: 23 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ (Μόντρεαλ, 1976)

ΛεΜπρόν Τζέιμς: 11 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 12 ασίστ (Λονδίνο, 2012)

Λούκα Ντόντσιτς: 16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 18 ασίστ (Τόκιο, 2020)

ΛεΜπρόν Τζέιμς: 16 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ (Παρίσι, 2024)

Νίκολα Γιόκιτς: 19 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ (Παρίσι, 2024)

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });