Ο Τίμαν νίκησε τους Ιάπωνες που τόσο τον συμπαθούν - Εξήγησε γιατί απαρνήθηκε την Euroleague για την Άπω Ανατολή

Ο Τίμαν νίκησε τους Ιάπωνες που τόσο τον συμπαθούν - Εξήγησε γιατί απαρνήθηκε την Euroleague για την Άπω Ανατολή

Γιώργος Γαβριλάκης 18:07 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 27.07.2024

Η Γερμανία νίκησε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά την Ιαπωνία και ο Γιοχάνες Τίμαν... δυσαρέστησε τους φαν του στη χώρα της Άπω Ανατολής, που την νέα αγωνιστική περίοδο θα καμαρώνουν τον 30χρονο σέντερ στο πρωτάθλημά τους. Ο ίδιος αποκάλυψε τους λόγους που πήρε μία μη αναμενόμενη απόφαση για την καριέρα του.

Δεν έχει περάσει πολλές μέρες, από τη στιγμή που ο Γιοχάνες Τίμαν πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Άλμπα Βερολίνου, να αγνοήσει τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες της Euroleague και να επιλέξει την Ιαπωνία για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεν έχουν περάσει επίσης και πολλές... ώρες, από τη νίκη της Γερμανίας, που εκπροσωπεί, κόντρα στους «Σαμουράι» για την πρεμιέρα του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 30χρονος σέντερ των «χρυσών» πρωταθλητών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αγωνίστηκε για 18 λεπτά και κατέγραψε στη στατιστική του 7 πόντους με 3/4 σουτ, ένα ριμπάουντ και άλλη μία ασίστ. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης σε δηλώσεις του εξήγησε την ιδιαιτερότητα που είχε γι' αυτόν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Γενικά έχω πάρει απεριόριστη αγάπη από τους Ιάπωνες φιλάθλους γενικά, αλλά τώρα λόγω του ότι βρέθηκε απέναντι στην εθνική ομάδα, με αποδοκίμασαν λίγο. Ήταν λογικό όμως, να συμβεί», είπε ο Τίμαν, ο οποίος στο άμεσο μέλλον θα ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή, θα εγκατασταθεί στην πόλη Γκούνμα και θα φορέσει τη φανέλα των Γκούνμα Κρέιν Θάντερ.

Και ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να εξηγήσει τους λόγους που στο πικ της καριέρας του και έπειτα από μία πολύ παραγωγική σε προσωπικό επίπεδο και στατιστική χρονιά στην Euroleague, τελικά έκανε μία... στροφή στην καριέρα του.

Ο Βούλγαρος και ο Ιάπωνας που απαρνήθηκαν το NBA: Η κοινή απόφαση των Βεζένκοφ και Ουατανάμπε, που έκαναν αυτό που έλεγε η καρδιά τους
NBA

09:28 - 24.07.2024

Ο Βούλγαρος και ο Ιάπωνας που απαρνήθηκαν το NBA: Η κοινή απόφαση των Βεζένκοφ και Ουατανάμπε, που έκαναν αυτό που έλεγε η καρδιά τους

Και οι δύο είχαν εγγυημένα συμβόλαια στα χέρια τους για τη νέα σεζόν του NBA. Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Γιούτα Ουατανάμπε όμως, προ της επιθυμίας τους να επιστρέψουν εκεί που νοιώθουν ότι ανήκουν, αρνήθηκαν σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια (συνολικά) και αποχαιρέτησαν τον «μαγικό πλανήτη». Οι Αμερικάνοι... απορούν με τις αποφάσεις τους, αλλά πέραν από τα χρήματα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που επηρεάζουν τις ανθρώπινες επιλογές.

«Υπήρξαν πολλοί λόγοι που το πήρα απόφαση», είπε στο Basket News, ο Γιόχαν Τίμαν. «Πρώτα απ' όλα η Γκούνμα μου έκανε μία σπουδαία προσφορά. Είδε το πόσο πολύ ήθελαν να αγωνιστώ γι' αυτούς και η επικοινωνία που είχα με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν υπέροχη», είπε. Δηλαδή, πέραν από τα λεφτά του άρεσε και η ατμόσφαιρα.

Επίσης, «μίλησα με αρκετούς ευρωπαίους και αμερικάνους παίκτες που έχουν παίξει στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και όλοι μου είπαν ότι θα μου αρέσει πολύ η εμπειρία. Αυτά ήταν αρκετά για να με πείσουν». Παραδέχθηκε επίσης πως «υπήρχαν αρκετές ομάδες της Euroleague που μου προσέφεραν συμβόλαιο, αλλά ένοιωσα πως... έπρεπε να πάω στην Ιαπωνία». Και θα πάει!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });