Αποκαλύφθηκε το γεύμα «σοκ» του Γιουσέιν Μπολτ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008

Γιουσέιν Μπολτ

Αποκαλύφθηκε το γεύμα «σοκ» του Γιουσέιν Μπολτ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008

Κώστας Τόπας 08:52 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 11.08.2024

Ο Γιουσέιν Μπολτ έφαγε μόνο ένα πράγμα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Το 2008, η Κίνα ήταν ο οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το Πεκίνο κατείχε το επίκεντρο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, ο Μπολτ κατάφερε να μπει στην ιστορία του στίβου καθώς κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και 200 ​​μέτρα σπριντ.

Ο Μπολτ έφτασε στο χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα όταν σημείωσε χρόνο 9,69 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ο Τζαμαϊκανός το υποστήριξε με ένα υπέροχο τρέξιμο 19,30 δευτερολέπτων στα 200 μέτρα. Γράφοντας στην αυτοβιογραφία του «The Fastest Man Alive», ο Μπολτ αποκάλυψε το μοναδικό γεύμα που έφαγε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Ειλικρινά, δεν έφαγα τίποτε άλλο σε όλη μου την έξοδο στην Κίνα εκτός από κοτομπουκιές. Ήταν η μόνη τροφή που μπορούσα να εμπιστευτώ σωστά και δεν θα επηρέαζε το στομάχι μου. Φτάνοντας στο [προολυμπιακό] στρατόπεδο προπόνησης είχα δοκιμάσει ένα τοπικό κινέζικο γεύμα, που δεν ήταν σαν αυτά που τρώμε στη Δύση και το σώμα μου δεν αντέδρασε καλά».

Ο Μπολτ συνέχισε: «Έτσι, γνωρίζοντας ότι μπορούσα να βασιστώ στα ψήγματα, αποφάσισα ότι θα φάω μόνο αυτό. Και τα έφαγα εγώ, για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, πλυμένα με εμφιαλωμένο νερό».

Σε μια άλλη αυτοβιογραφία «Faster than Lightning», ο Μπολτ αποκάλυψε ότι δοκίμασε διαφορετικά φαγητά όταν επέστρεψε ξανά στο Πεκίνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015.

«Φίλε, θα έπρεπε να είχα πάρει ένα χρυσό μετάλλιο για όλο αυτό το κόψιμο. Πραγματικά παρέχουν πολύ καλύτερο φαγητό εδώ από ό,τι το 2008, οπότε δεν έχω κοτομπουκιές για μένα φέτος».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, τα παγκόσμια ρεκόρ του Μπολτ παρέμειναν απαράμιλλα καθώς ο Νόα Λάιλς κέρδισε στα 100 μέτρα πριν ο Λετσίλε Τεμπόγκο κατακτήσει το χρυσό στα 200 μέτρα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });