Πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα το φαινόμενο του στίβου, Γιουσέιν Μπολτ

Γιουσέιν Μπολτ

i

©Intime

Πού βρίσκεται και τι κάνει σήμερα το φαινόμενο του στίβου, Γιουσέιν Μπολτ

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:34 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 08.08.2024

Ο ταχύτερος άνθρωπος εν ζωή και οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος αποσύρθηκε πριν από επτά χρόνια από την ενεργό δράση, έχει βάλει στόχο να πείσει τους συμπατριώτες τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

«Ευτυχώς οι προπονητές μου στο Γυμνάσιο William Knibb Memorial με έσπρωξαν προς τον στίβο. Εγώ ήθελα κρίκετ και ποδόσφαιρο. Εκείνοι μου έλεγαν πως αν πάψω να είμαι… τεμπέλης, θα κάνω καριέρα στο τρέξιμο. Κάτι ήξεραν». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Γιουσέιν Μπολτ κι αν κρίνουμε από όσα κατάφερε στον στίβο οι προπονητές του είχαν δίκιο κι όλοι εμείς είχαμε την τύχη να τον δούμε να αγωνίζεται.

Ο γεννηθείς στις 21 Αυγούστου 1986, στο Sherwood Content της Τζαμάικα, ο Μπολτ έδωσε τον τελευταίο του αγώνα τον Ιούνιο του 2017 μπροστά στους συμπατριώτες τους, αποχαιρετώντας τους με την εξής ατάκα: «Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας μου και είχα μεγάλο άγχος».

Ο Μπολτ θα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχοντας στεφθεί οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και με βάση τα επιτεύγματά του θεωρείται ως ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε τα εκατό μέτρα σε χρόνο κάτω των 9,70 δευτερολέπτων, ενώ στην ίδια διοργάνωση έγινε ο πρώτος (και ο μόνος μέχρι σήμερα) αθλητής που κατέχει ταυτόχρονα τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100, στα 200 μέτρα και στη σκυταλοδρομία 4 × 100 μέτρων. Ένας θρύλος του παγκόσμιου στίβου.

Τι κάνει σήμερα ο ταχύτερος άνθρωπος εν ζωή και οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης

Πολλοί αναρωτιούνται τι να κάνει σήμερα ο Γουσέιν Μπολτ. Η αποστολή της ζωής του έχει πλέον στραφεί στο να εμπνεύσει νέους αθλητές στην πατρίδα του, την Τζαμάικα κι είναι σίγουρος ότι μπορεί να είναι άξιος πρεσβευτής του αθλήματός του αλλά και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Έχει δημιουργήσει το ίδρυμα Usain Bolt και θέλει να δημιουργεί «ευκαιρίες μέσω της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής ανάπτυξης για μια θετική αλλαγή για τον εμπλουτισμό της ζωής των παιδιών σε όλο τον πλανήτη». Στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Epson για την παροχή εκτυπωτών σε πολλά δημοτικά σχολεία σε όλη την πατρίδα του, καθώς και για τη συμμετοχή του σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την παροχή 150 φορητών υπολογιστών σε μαθητές στις επαρχίες της Τζαμάικα. Κάνει επίσης παραγωγή σε τραγούδια, όπως το «Cryptic World», με τα οποία στοχεύει να αντιμετωπίσει τα πολλά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Τζαμάικα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });