Ο Τούρκος σκοπευτής αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο πίσω από τη πόζα που έγινε viral στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιουσούφ Ντίκετς

Ο Τούρκος σκοπευτής αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο πίσω από τη πόζα που έγινε viral στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Τόπας 08:43 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 11.08.2024

Ο Γιουσούφ Ντίκετς έχει γίνει viral από τις πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Ο 51χρονος πρώην αξιωματικός του στρατού αγωνίστηκε στο μεικτό ομαδικό αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στο Παρίσι και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο δίπλα στον Σεβάλ Ιλάιντα Ταρχάν.

Για λόγους ασφαλείας, οι σκοπευτές στην διαδικασία συνήθως φορούν προστατευτικά αυτιών και γυαλιά για να προστατεύσουν τα μάτια και τα αυτιά τους. Αλλά ο Γιουσούφ Ντίκετς δεν επέλεξε κανένα από αυτά, αντί να φορέσει ένα ζευγάρι κανονικά γυαλιά και κίτρινες ωτοασπίδες, καθώς και ένα λευκό μπλουζάκι.

Ο Τούρκος viral σκοπευτής Ντίκετς «σημάδεψε» και τον ρέκορντμαν Ντουπλάντις (vids)

Ο Τούρκος viral σκοπευτής Ντίκετς «σημάδεψε» και τον ρέκορντμαν Ντουπλάντις (vids)

Αφού έγραψε ιστορία, ο Μόντο Ντουπλάντις πανηγύρισε αποθεώνοντας τον Τούρκο σκοπευτή Γιουσούφ Ντίκετς, που λίγες μέρες πριν είχε γίνει viral κατακτώντας αργυρό μετάλλιο...

Κι ενώ το ίδιο το βλέμμα έγινε viral, η στάση του Ντίκετς - που τον είδε να βάζει το ένα χέρι στην τσέπη του και να χρησιμοποιεί το άλλο για να στοχεύει - τράβηξε τα βλέμματα όλων που παρακολουθούσαν. Η στάση αυτή επαναλήφθηκε ακόμη και από τον Σουηδό σταρ του άλματος επί κοντώ, Άρμαντ Ντουπλάντις, αφού κατέρριψε για άλλη μια φορά το παγκόσμιο ρεκόρ της διοργάνωσης στο Stade de France τη Δευτέρα.

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τη στάση του, ο Ντίκετς εξήγησε στους δημοσιογράφους: «Εκείνη τη στιγμή, όλοι λένε ότι φάνηκα πολύ ήρεμος.

Αλλά στην πραγματικότητα, θύελλες μαίνονταν μέσα μου. Νομίζω ότι η πόζα μου στη σκοποβολή αντιπροσώπευε πολύ καλά το Ολυμπιακό πνεύμα: το δίκαιο παιχνίδι, η απλότητα, η σαφήνεια και η φυσικότητα. Γι' αυτό τράβηξε τόση προσοχή.

«Ο συνάδελφος μου και εγώ θα πάρουμε το χρυσό στους Αγώνες του Λος Άντζελες 2028. Το είπα στους νικητές του χρυσού μεταλλίου. Σας έχω δανείσει το χρυσό μετάλλιο μόνο μέχρι το 2028».

Ο Ντίκετς και ο Ταρχάν έχουν κερδίσει ένα από τα έξι μετάλλια για την Τουρκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αν και η χώρα δεν έχει ακόμη κερδίσει ένα χρυσό. Εξασφάλισαν ένα χάλκινο στην πάλη και δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο στην πυγμαχία, καθώς και ένα ακόμη χάλκινο στην τοξοβολία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });