Απίστευτος Γκιώνης, δεν αποκλείει την έβδομη Ολυμπιακή συμμετοχή: «Θα πηγαίνω χρονιά με τη χρονιά και βλέπουμε»!

Απίστευτος Γκιώνης, δεν αποκλείει την έβδομη Ολυμπιακή συμμετοχή: «Θα πηγαίνω χρονιά με τη χρονιά και βλέπουμε»!

Sportal newsroom 19:11 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 01.08.2024

Με δηλώσεις του στην ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Παναγιώτης Γκιώνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει μέχρι και τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες.

Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ ηττήθηκε 4-2 από τον Κανάκ Τζα και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Γκιώνης έγραψε τη δική του ιστορία στο Παρίσι αφού κατέγραψε την έκτη του Ολυμπιακή συμμετοχή στα 44 του χρονιά. Ο ίδιος, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει για ακόμη τέσσερα χρόνια και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες.

«Μένει η πικρία, που δεν ήρθε η πρόκριση στους «16», αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθειά μας. Άλλωστε, μετά υπήρχε το εμπόδιο του Κινέζου παγκόσμιου πρωταθλητή Φαν Ζεντόνγκ, που δεν επέτρεπε να ονειρεύεσαι κάτι παραπάνω. Με το κόουτς λέγαμε ότι προετοιμαστήκαμε τέλεια, ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό ερχόμενοι εδώ κι εγώ ένιωθα πολύ καλά πριν τα παιχνίδια μου. Συνεπώς, δεν είναι ότι πήγε κάτι λάθος», τόνισε ο Γκιώνης και συμπλήρωσε: «Στο χτεσινό ματς ο Αμερικανός απέδωσε εξαιρετικά. Είχε πολύ καλή τακτική, με αποσυντόνισε στα πρώτα σετ και ίσως γι’ αυτό χάθηκε το παιχνίδι. Άργησα να μπω στο ματς, όμως παλέψαμε για την ανατροπή. Είναι πολύ θετικό το πρόσημο φεύγοντας από το Παρίσι, είμαστε πολύ γεμάτοι, ευχαριστηθήκαμε τους 6ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα χρειάζομαι ξεκούραση γιατί αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα, ειδικά για μένα. Και ουσιαστικά μόλις πριν από έναν χρόνο άρχισα να σκέφτομαι πιο έντονα τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τη μετέπειτα παρουσία του στη διεθνή σκηνή ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έχει τονίσει από καιρό ότι θα τη συνεχίσει, απλά σιγά-σιγά θ’ αποσυρθεί από τις μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική ομάδα ώστε ν’ αφήσει περισσότερο χώρο σε νεότερους διεθνείς. Αβίαστα λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα αν κλείνει τον μεγάλο ολυμπιακό κύκλο του ή μπορεί να δει και προς… Λος Άντζελες μεριά ανάλογα με το πώς θα είναι τα επόμενα χρόνια. «Πραγματικά, πηγαίνω χρονιά με τη χρονιά. Τώρα δεν μπορώ να το σκέπτομαι, τώρα μου φαίνεται πάρα πολύ μακριά και πάρα πολύ δύσκολο. Τα τέσσερα χρόνια είναι πολλά. Κάθε χρόνο θα βλέπω πως πηγαίνει και πως πορεύομαι. Αυτή την ερώτηση μπορείτε να μου την ξανακάνετε σε δύο χρόνια. Στα μισά δηλαδή. Τότε θα μπορώ να σας πω με μεγαλύτερη σιγουριά», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Γκιώνη στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Κώστας Βατσακλής, ομοσπονδιακός προπονητής, επισήμανε και μία τεχνική λεπτομέρεια στο σχόλιό του για τον αποκλεισμό από τον Κανάκ Τζα. «Ο Παναγιώτης απέδειξε γι’ άλλη μια φορά τη μεγάλη του αξία και χειροκροτήθηκε θερμά απ’ όλους τους φιλάθλους. Είχαμε κάνει καλή προετοιμασία και φάνηκε ότι δεν ήρθαμε απλά για την 6η ολυμπιακή συμμετοχή. Ο Παναγιώτης πάλεψε για την πρόκριση στον 3ο γύρο και βρήκε μπροστά του έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο, ο οποίος απέδωσε πολύ καλά απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Να επισημάνω και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες: Δεν μας βοηθάει και το σετ απ με αυτά τα τραπέζια και το μπαλάκι του Ολυμπιακού τουρνουά. Ήταν διαφορετικά από αυτά, που χρησιμοποιήθηκαν στο Προολυμπιακό τουρνουά. Δεν πιάνει πολύ φάλτσο η άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται εύκολα ένας πολύ ικανός στην άμυνα αντίπαλος. Δεν έγινε καλό ξεκίνημα στον αγώνα, προσπαθήσαμε να γυρίσουμε την κατάσταση, αλλά ήταν λίγο αργά».

Για την 4η ολυμπιακή συμμετοχή του (που συνιστά ρεκόρ για το άθλημα στην Ελλάδα σε προπονητικό επίπεδο), όπως και για την προοπτική συνέχειας των ολυμπιακών προκρίσεων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Ήταν θετικά τα όσα αποκόμισα. Έζησα μία ακόμα μεγάλη εμπειρία. Είμαι χαρούμενος, που συμμετείχα για τέταρτη φορά σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μου αρέσει η ζωή στο Ολυμπιακό Χωριό, όλη η διαδικασία. Τώρα για το μέλλον και την προσπάθεια να μεγαλώσει το σερί των ολυμπιακών συμμετοχών, οι βάσεις έχουν μπει, αλλά θα είναι δύσκολη η πρόκριση. Αυτός ο ολυμπιακός κύκλος και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι κρίσιμα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αθλητές. Πρέπει να προσπαθήσουν σκληρά, αλλά είμαι αισιόδοξος. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους για την υποστήριξη και το κουράγιο, που μας έδωσαν με τα μηνύματά τους μέσα απ’ όλους τους τρόπους επικοινωνίας».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });