Με αποθέωση και δάκρυα αναχώρησε για την Ελλάδα η Δώρα Γκουντούρα
i

© Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Με αποθέωση και δάκρυα αναχώρησε για την Ελλάδα η Δώρα Γκουντούρα

Sportal newsroom 14:25 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 30.07.2024

Η Δώρα Γκουντούρα αναχώρησε για την Ελλάδα μετά την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησε η ελληνική αποστολή τη Δώρα Γκουντούρα, που αναχώρησε για την Ελλάδα. Η 27χρονη αθλήτρια τα έδωσε όλα στα αγώνισμα της σπάθης, αλλά ηττήθηκε από τη Γαλλίδα Μπρουνέ στον προημιτελικό και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 27χρονη Γαλλίδα, που απέκλεισε την Γκουντούρα στα προημιτελικά κατέκτησε στη συνέχεια το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη.

Το πρωί της Τρίτης η Δώρα Γκουντούρα αναχώρησε για την Ελλάδα. H Aντιγόνη Ντρισμπιώτη, τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο αλλά παράγοντες της ΕΟΕ αποχαιρέτησε την Ελληνίδα αθλήτρια, που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη.

Πικρός αποκλεισμός για την Γκουντούρα

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια της σπάθης ηττήθηκε 15-13 από τη Μανόν Απιτί-Μπρουνέ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Δώρα Γκουντούρα έκανε τρομερή προσπάθεια, προηγήθηκε 8-7 αλλά στο φινάλε η εμπειρία της Γαλλίδας αλλά και κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διαιτητή έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Στο 14-13 υπέρ της Μπρουνέ δύο πόντοι που φάνηκε να είναι υπέρ της Ελληνίδας αθλήτριας επαναλήφθηκαν.

Το γεγονός αυτό έφερε και την έκρηξη του προπονητή της Δώρας Γκουντούρα, Θανάση Δελενίκα. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε λόγο για σκάνδαλο μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα

«Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια, είναι εξαιρετική. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα.

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία, θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύνατων. Παρόλα αυτά θέλω να δω κάποια χτυπήματα, όταν ηρεμήσω κα τα δω πιο καθαρά.

Θεωρώ ότι το ματς θα μπορούσε να πάει στα 14 όλα και να κριθεί στον πόντο με την κρίση του διαιτητή. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, εμένα ο στόχος μου ήταν να έρθω να...», τόνισε αρχικά η Δώρα Γκουντούρα που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της αργότερα.

«Δεν είναι στενοχώρια, είναι συγκίνηση. Συγχωρέστε με. Εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται εδώ, εμένα το μετάλλιο βρίσκεται κάθε ημέρα στην προπόνηση.

Εκεί που πρέπει να μπαίνεις, να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με θεούς και δαίμονες. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη του κόσμου, όλα τα μηνύματα που μου έχετε στείλει. Συνεχίζουμε», συμπλήρωσε η Ελληνίδα αθλήτρια.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });