Ο Καμπόκλο και τα τρίποντα διέλυσαν την Ιαπωνία - Η Βραζιλία νίκησε με 18 πόντους και έχει ελπίδες πρόκρισης
i

© fiba

Ο Καμπόκλο και τα τρίποντα διέλυσαν την Ιαπωνία - Η Βραζιλία νίκησε με 18 πόντους και έχει ελπίδες πρόκρισης

Γιώργος Γαβριλάκης 13:45 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 02.08.2024

Η Βραζιλία επικράτησε με 102-84 της Ιαπωνίας και τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου που έχουν προκριθεί ήδη η Γερμανία και η Γαλλία. Ο Μπρούνο Καμπόκλο της Παρτίζαν ήταν ασταμάτητος και συνολικά οι λατινοαμερικάνοι έβαλαν 17/28 τρίποντα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα της Βραζιλίας με την Ιαπωνία, οι λατινοαμερικάνοι εξήγησαν, με τον τρόπο τους, τι θα επακολουθούσε. Στα πρώτα 9 λεπτά της αναμέτρησης ο Μπρούνο Καμπόκλο είχε βάλει ήδη 15 πόντους και συνολικά στο πρώτο ημίχρονο η «Σελεσάο» είχε ευστοχήσει σε 11 από τα 13 τρίποντα που είχε επιχειρήσει.

Σε αυτόν τον ρυθμό συνεχίστηκε το παιχνίδι και τελικά ο Καμπόκλο της Παρτίζαν σταμάτησε στους 33 πόντους, ενώ είχε και 17 ριμπάουντ, ενώ συνολικά μαζί με τους συμπαίκτες του, είχαν 17/28 τρίποντα. Το αποτέλεσμα αυτών των δύο στοιχείων ήταν η νίκη με το εντυπωσιακό 102-84. Ένα σκορ που ευνοεί την Βραζιλία στην υπόθεση πρόκρισης των δύο καλύτερων τρίτων. Μία ιστορία που πιθανότατα αφορά και την Ελλάδα που στις 14:30 θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Ο μικροκαμωμένος Ιάπωνας που… σόκαρε τους Γάλλους και ετοιμάζεται για δράση στο NBA (vids)

Ο μικροκαμωμένος Ιάπωνας που… σόκαρε τους Γάλλους και ετοιμάζεται για δράση στο NBA (vids)

Αφού πρώτα ο Γιούκι Καβαμούρα αναστάτωσε τη Γαλλία και παραλίγο να τη νικήσει μόνος του στο Ολυμπιακό τουρνουά, ο 23χρονος με ύψος 173 εκατοστά υπέγραψε μη εγγυημένο (exhibit 10) συμβόλαιο με τους Μέμφις Γκρίζλις. Και θα προσπαθήσει να γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας NBAer στην ιστορία, ακολουθώντας τα χνάρια του πρωτοπόρου Γιούτα Ταμπούσε.

Για τους Ιάπωνες που αποκλείστηκαν η παρουσία τους είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και παραλίγο να νικήσουν την Γαλλία, ενώ κόντρα στην Βραζιλία αντιστάθηκαν μέχρι ένα σημείο. Αγωνίστηκαν χωρίς τον καλύτερο παίκτη τους, τον Ρούι Χατσιμούρα των Λος Άντζελες Λέικερς, ο οποίος τραυματίστηκε, αλλά ο Τζος Χόκινσον και ο Γιούκι Καβαμούρα για μία ακόμα φορά μετέτρεψαν σε ανταγωνιστικό σύνολο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιαπωνίας.

Ο πρώτος είχε 26 ποντους με 5/6 τρίποντα και 10 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος κατέγραψε double double με 21 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 44-55, 73-77, 84-102

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });