Πλήγμα για την Ιαπωνία: Χωρίς τον NBAer Χατσιμούρα στο ματς με την Βραζιλία

Πλήγμα για την Ιαπωνία: Χωρίς τον NBAer Χατσιμούρα στο ματς με την Βραζιλία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:03 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 02.08.2024

Ο Ρούι Χατσιμούρα των Λέικερς, τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς με τη Γαλλία και το πρόβλημά του στη γάμπα θα στερήσει τη συμμετοχή του στον κρίσιμο αγώνα της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, κόντρα στην Βραζιλία.

Από το Group B του Ολυμπιακού Τουρνουά του Παρισιού, ήδη η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και η οικοδέσποινα Γαλλία, έχουν πάρει την πρόκριση. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη μεταξύ τους αναμέτρηση το βράδυ της Παρασκευής (8/2, 22:00). Νωρίτερα όμως, το μεσημέρι (12:00) η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Βραζιλία. Ο νικητής θα βρεθεί στην τρίτη θέση του ομίλου, έχοντας αμυδρές ελπίδες να βρεθεί στην οκτάδα ως ένα από τις δύο καλύτερα σύνολα και των τριών ομίλων.

Παρόλα αυτά η προσπάθεια θα γίνει και μάλιστα αναμένεται... έντονη. Μόνο που η Ιαπωνία δεν θα έχει στη διάθεσή της τον καλύτερο παίκτη της. Αυτόν που της έλλειψε πάρα πολύ όταν κόντρα στη Γαλλία έπαιξαν (κι έχασαν) το ματς στην παράταση, αλλά ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς είχε αποβληθεί κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου.

Ο μικροκαμωμένος Ιάπωνας που… σόκαρε τους Γάλλους και ετοιμάζεται για δράση στο NBA (vids)

Ο μικροκαμωμένος Ιάπωνας που… σόκαρε τους Γάλλους και ετοιμάζεται για δράση στο NBA (vids)

Αφού πρώτα ο Γιούκι Καβαμούρα αναστάτωσε τη Γαλλία και παραλίγο να τη νικήσει μόνος του στο Ολυμπιακό τουρνουά, ο 23χρονος με ύψος 173 εκατοστά υπέγραψε μη εγγυημένο (exhibit 10) συμβόλαιο με τους Μέμφις Γκρίζλις. Και θα προσπαθήσει να γίνει ο τέταρτος Ιάπωνας NBAer στην ιστορία, ακολουθώντας τα χνάρια του πρωτοπόρου Γιούτα Ταμπούσε.

Μόνο που πριν αποβληθεί είχε τραυματιστεί κιόλας. Και στην αρχή το πρόβλημα που προέκυψε στην γάμπα του δεν φάνηκε σοβαρό, αλλά ο 26χρονος NBAer υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που έδειξε πως απέκτησε ένα πρόβλημα στο γαστροκνήμειο που δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στο ματς με τη Βραζιλία. Ακόμα και στην περίπτωση που οι «Σαμουράι» προκριθούν, τότε ο Χατσιμούρα και πάλι δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει.

O παίκτης λοιπόν, που έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά στην ομάδα της Ιαπωνίας και πέρσι στο NBA με τους Λέικερς είχε 13.6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ μέσο όρο, θα παρακολουθήσει από... μακριά το υπόλοιπο της διοργάνωσης και η Βραζιλία θα τολμήσει να εκμεταλλευτεί αυτή την απουσία των αντιπάλων της.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });