Το απίστευτο χρηματικό έπαθλο που κέρδισε η Ιμάν Κελίφ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Ιμάν Κελίφ

Το απίστευτο χρηματικό έπαθλο που κέρδισε η Ιμάν Κελίφ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Κώστας Τόπας 09:15 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 11.08.2024

H 26χρονη Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ κέρδισε μεγάλα χρηματικά έπαθλα μετά τη νίκη στον τελικό πυγμαχίας μεσαίων βαρών γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων

Το βράδυ της Παρασκευής η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ νίκησε την Κινέζα, Λιου Γιανγκ, στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο της πυγμαχίας 66 κιλών γυναικών.

Η 26χρονη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η δεύτερη Αλγερινή πυγμάχος που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διαδρομή της Κελίφ προς τον τελικό επισκιάστηκε από τη διαμάχη σχετικά με την επιλεξιμότητά της να αγωνιστεί στο γυναικείο ανταγωνισμό.

Η Κελίφ αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών πέρυσι αφού απέτυχε στα τεστ καταλληλότητας φύλου. Η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας [IBA] δεν αποκάλυψε ακριβώς ποιες ήταν οι εξετάσεις, αλλά ο πρόεδρος της IBA, Ουμάρ Κρέμλεφ ισχυρίστηκε ότι είχε χρωμοσώματα XY.

Δεν έχουν προσκομιστεί ποτέ στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Η IBA δεν διέπει την ολυμπιακή πυγμαχία λόγω ζητημάτων διακυβέρνησης και η Κελίφ πέρασε τα τεστ καταλληλότητας της ίδιας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Κελίφ γεννήθηκε γυναίκα και ανέκαθεν ταυτιζόταν ως γυναίκα. Το όνομα της Αλγερινής έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, αφού ο αγώνας της με την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι, έληξε μετά από μόλις 46 δευτερόλεπτα, με την Ιταλίδα να φεύγει από το ρινγκ δακρυσμένη. Η 26χρονη πυγμάχος αντιμετώπισε έκτοτε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από εσφαλμένες αναφορές για το φύλο της.

Παρά τις αντιδράσεις, η Κελίφ κέρδισε την Ουγγαρέζα, Άνα Λούκα Χαμόρι και την Ταϊλανδή, Τζαντζαέμ Σουαναπένγκ για να κερδίσει μια θέση στον τελικό και ένα εγγυημένο μετάλλιο. Σύμφωνα με το Essentialsports, ένας χρυσός πυγμάχος λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 91.555 ευρώ. Το μισό από το χρηματικό έπαθλο πηγαίνει απευθείας στον αθλητή, ενώ το άλλο μισό μοιράζεται μεταξύ της Εθνικής Ομοσπονδίας και του προπονητή.

Αν η Κελίφ έχανε τον αγώνα, θα είχε λάβει ένα έπαθλο 45.777 ευρώ, 22.888 ευρώ από αυτά θα πήγαιναν στον αθλητή και το άλλο μισό θα δοθεί στον προπονητή και την Εθνική Ομοσπονδία μαζί. Τα χρήματα απονέμονται από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA), η οποία θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα περίπλοκα για την Κελίφ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });