Ο πρόεδρος της ΔΟΕ για τις πυγμάχους Κελίφ και Τινγκ: «Χωρίς αμφιβολία είναι γυναίκες»
i

© IMAGO / ABACAPRESS

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ για τις πυγμάχους Κελίφ και Τινγκ: «Χωρίς αμφιβολία είναι γυναίκες»

Sportal newsroom 15:49 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 03.08.2024

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ δήλωσε για τις πυγμάχους Ιμανί Κελίφ και Λιν-Γιου Τινγκ ότι έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τεράστιο ζήτημα έχει προκληθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες με την παρουσία δύο πυγμάχων σε αγώνες γυναικών. Η Ιμανί Κελίφ και η Λιν-Γιου Τινγκ πήραν άδεια να αγωνιστούν στο Παρίσι, παρά το γεγονός ότι είχαν κοπεί από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα από την παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας.

Η παρουσία των δύο πυγμάχων στους Ολυμπιακούς αγώνες γέννησε πολλές αντιδράσεις. Η αποτυχία τους στο τεστ εγκυρότητας φύλου λόγω αυξημένων επίπεδων τεστοστερόνης έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα. Η αποχώρηση της Άντζελα Καρίνι 47 δεύτερα μετά την έναρξη του αγώνα απέναντι στην Κελίφ ξεσήκωσε ακόμη μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων αφού η Ιταλίδα ανέφερε ότι αποσύρθηκε για να προστατεύσει την υγεία της. Η Καρίνι, βέβαια, ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια από την Αλγερινή πυγμάχο και είπε ότι αν την έβλεπε στον δρόμο θα την αγκάλιαζε.

Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της ΔΟΕ πήρε θέση για το θέμα σε συνέντευξη τύπου που έγινε το Σάββατο 3 Αυγούστου. Ο παράγοντας ανέφερε ότι οι Ιμανέ Κελίφ και η Λιν-Γιου Τινγκ είναι γυναίκες χωρίς αμφιβολία και δεν έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται κανονικά στο Παρίσι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αθλήματα, οι αγώνες πυγμαχίας γίνονται υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, η οποία έχει άρει την εμπιστοσύνη προς της παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας μετά από σωρεία σκανδάλων.

«Μιλάμε για γυναικεία πυγμαχία. Έχουμε δύο πυγμάχους που γεννήθηκαν ως γυναίκες, μεγάλωσαν ως γυναίκες, που έχουν διαβατήρια ως γυναίκες και που αγωνίζονται για πολλά χρόνια ως γυναίκες κι αυτός είναι ένας σαφής ορισμός της γυναίκας.

Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το ότι ήταν γυναίκες.

Αυτό που είδαμε από τη διεθνή ομοσπονδία από την οποία έπρεπε να αποσύρουμε την αναγνώριση, ότι έχουν αναλάβει πριν από αυτούς τους Αγώνες μια εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Γαλλίας, κατά των Αγώνων, κατά της ΔΟΕ.

Έχουν κάνει μια σειρά από σχόλια σχετικά με αυτό, τα οποία δεν θέλω να επαναλάβω», ανέφερε ο Τόμας Μπαχ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });