Στον ημιτελικό των Ολυμπιακών η Κελίφ - Ξέσπασε σε κλάματα μετά τη νίκη της
i

© IMAGO / Italy Photo Press

Στον ημιτελικό των Ολυμπιακών η Κελίφ - Ξέσπασε σε κλάματα μετά τη νίκη της

Sportal newsroom 19:13 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 03.08.2024

Η Ιμανί Κελίφ προκρίθηκε στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων στην κατηγορία των -66 κιλών.

Στον ημιτελικό των Ολυμπιακών προκρίθηκε η Ιμανί Κελίφ. Η πυγμάχος από την Αλγερία νίκησε 5-0 την Άνα Λούκα Χαμόρι και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό των -66 κιλών.

Επόμενη αντίπαλος για την πυγμάχο από την Αλγερία θα είναι η Τζαντζαέμ Σουαναπένγκ. Η πυγμάχος από την Ταϊλάνδη νίκησε 4-1 την Τουρκάλα Μπουσενάζ Σουρμενελί. Η Ιμανί Κελίφ ξέσπασε σε λυγμούς μετά τη νίκη της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ιμανί Κελίφ με τη νίκη της αυτή ουσιαστικά εξασφάλισε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Στην πυγμαχία, όπως σε όλα τα μαχητικά αθλήματα, δίνονται δύο χάλκινα μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες. Στην πυγμαχία, λόγω της απουσίας του ρεπεσάζ, οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ιμανί Κελίφ έγινε πρόσωπο των ημερών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η πυγμάχος από την Αλγερία, όπως και η πυγμάχος από την Ταϊβάν, Λιν-Γιου Τινγκ έλαβαν άδεια να αγωνιστούν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι είχαν αποτύχει στα τεστ προσδιορισμού φύλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν απο το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από απόφαση της Διεθνούς ομοσπονδίας. Ωστόσο, στους Ολυμπιακούς αγώνες, η ΔΟΕ έχει την ευθύνη διεξαγωγής της πυγμαχίας, αφού το διοικητικό όργανο του αθλήματος έχει αποβληθεί από τις τάξεις της ΔΟΕ.

Θέση για το θέμα πήρε και ο Τόμας Μπαχ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ επεσήμανε ότι οι δύο πυγμάχοι είναι γυναίκες και έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν.

«Μιλάμε για γυναικεία πυγμαχία. Έχουμε δύο πυγμάχους που γεννήθηκαν ως γυναίκες, μεγάλωσαν ως γυναίκες, που έχουν διαβατήρια ως γυναίκες και που αγωνίζονται για πολλά χρόνια ως γυναίκες κι αυτός είναι ένας σαφής ορισμός της γυναίκας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το ότι ήταν γυναίκες.

Αυτό που είδαμε από τη διεθνή ομοσπονδία από την οποία έπρεπε να αποσύρουμε την αναγνώριση, ότι έχουν αναλάβει πριν από αυτούς τους Αγώνες μια εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Γαλλίας, κατά των Αγώνων, κατά της ΔΟΕ.

Έχουν κάνει μια σειρά από σχόλια σχετικά με αυτό, τα οποία δεν θέλω να επαναλάβω», ανέφερε ο Τόμας Μπαχ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });