H Ιταλίδα πυγμάχος σπάει τη σιωπή της: «Έπρεπε να διατηρήσω τη ζωή μου - Αν συναντούσα την Κελίφ θα την αγκάλιαζα»

Η Άντζελα Καρίνι κλαίει γονατιστή μετά την ήττα της από την Ιμάνι Καλίφ

i

IMAGO / ZUMA Press

H Ιταλίδα πυγμάχος σπάει τη σιωπή της: «Έπρεπε να διατηρήσω τη ζωή μου - Αν συναντούσα την Κελίφ θα την αγκάλιαζα»

Νίκος Καλαμπάκας 10:03 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 03.08.2024

Η αναμέτρηση της Ιμάνι Κελίφ με την Άντζελα Καρίνι έχει ακόμα πολλούς... γύρους, αφού η Ιταλίδα η οποία αποχώρησε από τον αγώνα της με την Αλγερινή, μίλησε στη Gazzetta dello sport, δηλώνοντας μετανιωμένη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον θυμό της, μετά την ήττα της.

Η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι, η οποία εγκατέλειψε τον αγώνα πυγμαχίας με την Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία μέσα σε 46 δευτερόλεπτα, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «θέλει να ζητήσει συγγνώμη» από την αντίπαλό της, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις στιγμές μετά τον αγώνα.

Η Κελίφ είναι ένας μια τις δύο αθλήτριες που έλαβαν άδεια να αγωνιστούν στην πυγμαχία γυναικών στο Παρίσι, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών επειδή δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Η συμμετοχή της 25χρονης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη, με αποτέλεσμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να αγωνίζεται.

«Όλη αυτή η διαμάχη με στεναχωρεί», είπε ο Καρίνι στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Εάν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση», πρόσθεσε.

Η Καρίνι, επίσης 25 ετών, είπε ότι η εγκατάλειψη του αγώνα ήταν μια ώριμη κίνηση, αλλά εξέφρασε τη λύπη της που δεν έδωσε τα χέρια με την αντίπαλό της στη συνέχεια.

«Δεν ήταν κάτι που σκόπευα να κάνω», είπε η Καρίνι. «Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την ίδια και από όλους τους άλλους. Ήμουν θυμωμένη επειδή», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι αν ξανασυναντούσε την Καλίφ, θα την «αγκάλιαζε».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });