Με περίπατο στον μεγάλο τελικό η Αμερική που θα παλέψει για το όγδοο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο!

Με περίπατο στον μεγάλο τελικό η Αμερική που θα παλέψει για το όγδοο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο!

Sportal newsroom 20:07 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 09.08.2024

Με πολυφωνία και την άμυνά της σε πολύ υψηλά επίπεδα, η Αμερική δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στην Αυστραλία, επικρατώντας με 85-64 στον ημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά και θα παλέψει για το όγδοο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολοταχώς για ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι ΗΠΑ. Η ομάδα της Σέριλ Ριβ αντιμετώπισε την Αυστραλία, στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας και χωρίς να δυσκολευτεί, σε ένα 40λεπτο στο οποίο είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, έφτασε στην επικράτηση και την παρουσία σε ακόμα έναν μεγάλο τελικό.

Για τις Αμερικανίδες η κατάσταση αυτή είναι μια... συνήθεια, κάτι που αποτυπώνουν και οι αριθμοί. 60 διαδοχικές νίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ευκαιρία για όγδοο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, γεγονός που καθιστά την ομάδα μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ ως μια από τις πιο πετυχημένες και πιο επιβλητικές σε όλο τον πλανήτη, διαχρονικά.

Η Αυστραλία ουσιαστικά πρόβαλε αντίσταση μόνο για ένα δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 20-16. Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στην Αμερική, που πάτησε το γκάζι και οδηγώντας τις Αυστραλές σε κακές επιλογές, επιθετικά, κατάφερε να φτάσει δια περιπάτου στη νίκη.

Η Μπριάνα Στιούαρτ με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν η παίκτρια που έδωσε τον τόνο στην ομάδα της, με την Έι'τζα Ουίλσον να μετράει 10 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους και 5 ασίστ πρόσθεσε η Τζάκι Γιανγκ, κάνοντας πιο εύκολο το παιχνίδι για την ομάδα της. Από την Αυστραλία, η Ισαμπέλ Μπορλάς είχε 11 πόντους και ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της, με τις Μαριάνα Τόλο και Τες Μαντζεν να προσθέτουν από 10 πόντους η καθεμία.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 45-27, 60-40, 85-64.

Η Αμερική έχει εξασφαλίσει μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς και πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Βέλγιο (22:00) για να μάθει αντίπαλο στο παιχνίδι που θα κρίνει το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });