Επίδειξη δύναμης από την Αμερική, διέλυσε την Ιαπωνία

Επίδειξη δύναμης από την Αμερική, διέλυσε την Ιαπωνία

Χρήστος Τσάλτας 23:38 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 29.07.2024

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η ομάδα μπάσκετ γυναικών της Αμερικής, η οποία διέλυσε την Ιαπωνία με το εμφατικό 102-76

Στο δρόμο για το όγδοο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Team USA γυναικών προσέφερε μια μοναδική μπασκετική παράσταση με καλεσμένη την Ιαπωνία. Οι παίκτριες της Σέριλ Ριβ ήταν ανώτερες σε όλη τη διάρκεια και αφήνοντας το άγχος, με το πέρας της πρώτης περιόδου κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να μην κοιτάξουν πίσω.

Ουσιαστικά οι βάσεις μπήκαν από το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι Αμερικανίδες έκλεισαν το 20λεπτο με διψήφια διαφορά (50-39), έχοντας για πρωταγωνίστρια την Έι'τζα Ουίλσον, αλλά και την Τσέλσι Γκρέι, που μοίρασε 11 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο.

Στη συνέχεια τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για την Αμερική. Η Μπριάνα Στιούαρτ μπήκε στην εξίσωση και έδωσε λύσεις, η Μπρίτνεϊ Γκράινερ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, ενώ και οι Πλαμ-Ιονέσκου έδωσαν σκορ από μακριά, απλοποιώντας την κατάσταση για την ομάδα της Ριβ. Κάπως έτσι ήρθε η νίκη, σε ένα παιχνίδι που και οι 12 παίκτριες της Team USA αγωνίστηκαν, αλλά και σκόραραν.

Η Ουίλσον προσέφερε ακόμα μια παράσταση... MVP, τελειώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 τάπες, με την Μπριάνα Στιούαρτ να ακολουθεί με 22 πόντους και 11/15 σουτ, την ώρα που η Τσέλσι Γκρέι μοίρασε 13 ασίστ για την ομάδα της.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 50-39, 79-57,102-76

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα μπάσκετ γυναικών της Αμερικής μετράει 56 διαδοχικές νίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός που δείχνει πολλά για την κυριαρχία της ομάδας διαχρονικά, με τον στόχο της κατάκτησης χρυσού μεταλλίου να είναι για ακόμα ένα καλοκαίρι στον ορίζοντα για την «υπέρλαμπρη» ομάδα της Σέριλ Ριβ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });