Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Χρήστος Τσάλτας 23:47 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 09.08.2024

Αδιανόητη ματσάρα στο Παρίσι, με την Σερβία να παρουσιάζει καταπληκτικό πρόσωπο, την Team USA να κάνει ανατροπή διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, με Εμπίντ και Τζέιμς μπροστάρηδες και με τον Κάρι να βάζει μεγάλα σουτ έφτασε στην ολική ανατροπή (95-91), τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο δεύτερος ημιτελικός της Team USA κόντρα στην Σερβία ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όχι μόνο του φετινού τουρνουά, αλλά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν άκρως ανταγωνιστική και έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 17 πόντους (25-42, 14'), με τους Σέρβους να ελέγχουν την κατάσταση.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς το winning mentality του ΛεΜπρόν Τζέιμς και της παρέας του. Η Σερβία για τρία δεκάλεπτα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα, όμως στην τέταρτη περίοδο τα πάντα ανατράπηκαν. Αυτό γιατί οι Αμερικανοί πάτησαν το γκάζι στην αναμέτρηση.

Ο Τζοέλ Εμπίντ έγινε σημείο αναφοράς στην επίθεση, ο Στεφ Κάρι κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς ηταν ο «μαέστρος» του συνόλου και στις δύο πλευρές. Στο φινάλε της αναμέτρησης όμως αυτός που πήρε μπρος και «κλείδωσε» το παιχνίδι ήταν ο Κέβιν Ντουράντ. Τα δικά του σουτ ξεκαθάρισαν την κατάσταση, με τους Αμερικανούς να ελέγχουν την κατάσταση στο τελευταίο τρίλεπτο και να φτάνουν σε μεγάλη νίκη-ανατροπή, που τους στέλνει στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία του Βίκτορ Ουεμπανιαμά.

Για δεύτερη φορά στο φετινό τουρνουά η Team USA επικράτησε της Σερβίας στο τρέχον Ολυμπιακό Τουρνουά. Αυτή τη φορά όμως το έκανε με απίστευτο στυλ, καθώς το επί μέρους 32-15 της τέταρτης περιόδου έκανε τη διαφορά και οδήγησε την ομάδα του Στιβ Κερ στη μεγάλη νίκη και ένα βήμα μακριά από το πέμπτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας.

Ο Στεφ Κάρι με 36 πόντους και 9/14 τρίποντα ήταν ο παίκτης-ορχήστρα στην επίθεση για την ομάδα του, με τον Τζοέλ Εμπίντ να μετράει 19 πόντους, με μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν.... βασιλιάς σε ακόμα ένα παιχνίδι, έχοντας 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, καταγράφοντας το δεύτερο προσωπικό triple double στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ πλέον έχει την ευκαιρία για το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μέτρησε 20 πόντους με 8/18 σουτ, την ώρα που ο Νίκολα Γιόκιτς σταμάτησε στους 17 πόντους, 11 ασίστ, αλλά και 7/17 σουτ, ενώ ο Αλέκσα Αβράμοβιτς ήταν καταλυτικός με 15 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ελάχιστα.

Τα δεκάλεπτα: 23-31, 43-54, 63-76, 95-91

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });