Μέρα και... εκατομμύριο: Το ασύλληπτο κόστος διαμονής της Team USΑ στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
i

© imago

Μέρα και... εκατομμύριο: Το ασύλληπτο κόστος διαμονής της Team USΑ στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γιώργος Γαβριλάκης 10:36 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 01.08.2024

Η παρουσία των Αμερικάνων στο Παρίσι προσφέρει έξτρα λάμψη και ταλέντο στο Ολυμπιακό Τουρνουά, αλλά και ένα ιλιγγιώδες κόστος παραμονής γι' αυτούς στην γαλλική πρωτεύουσα. Διαμένουν ως είθισται εκτός Ολυμπιακού Χωριού και σύμφωνα με το Forbes μόνο για τις ομάδες μπάσκετ (ανδρών και γυναικών) θα σπαταληθούν για ξενοδοχεία, μεταφορές, σίτιση και ασφάλεια πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια!

Το Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και συγκεκριμένα ανάμεσα στις γειτονιές Saint-Ouen, το Saint-Denis και το L'Ile-Saint-Denis, φιλοξενεί πάνω από 14.000 αθλητές. Ανάμεσά τους δεν είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η λαμπερή παρέα του από το NBA που εκπροσωπούν τη χώρα, στο Ολυμπιακό Τουρνούα του Paris 2024. Ούτε η Μπριάνα Στιούαρτ και τα υπόλοιπα αστέρια του WNBA που συνθέτουν την ομάδα γυναικών, ούτε κανένα άλλο μέλος της πολυπληθείς αποστολής των ΗΠΑ.

Από το 1992 και τους Αγώνες της Βαρκελώνης, τότε που εμφανίστηκε η Dream Team των Αμερικάνων, η Team USA έχει μία ειδική συμφωνία με την Ολυμπιακή Επιτροπή. Και αυτή προβλέπει το ελευθέρας να επιλέξουν οι ίδιοι το που και το πως θα εγκαθίστανται στις εκάστοτε διοργανώσεις. Στην Αθήνα για παράδειγμα, το 2004, έμεναν σε κρουαζιερόπλοιο στα... ανοικτά και τώρα στο Παρίσι έχουν επιλέξει τους όρους, τις δυνάμεις ασφαλείας που τους περιβάλλουν και διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, μακριά από το Ολυμπιακό Χωριό. Σε σημεία που οι συντεταγμένες τους παραμένουν άγνωστες.

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Στις 2 Αυγούστου, μέρα Παρασκευή, η Εθνική ομάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της (κόντρα στη Αυστραλία) με την ελπίδα να προκριθεί ως δεύτερη ή ως καλύτερη τρίτη στην «φάση των 8» του Ολυμπιακού Τουρνουά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες θέσεις που... παίζονται, εκτός από αυτές του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που έχουν ήδη προκριθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με το Forbes, το συνολικό κόστος της παραμονής της Team USA, μόνο όσον αφορά της ομάδες μπάσκετ, στην «πόλη του φωτός», θα στοιχίσει πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια! Δηλαδή, σχεδόν ένα εκατομμύριο τη μέρα για τα δωμάτια που έχουν δεσμεύσει, αλλά και όλα τα υπόλοιπα έξοδα: Σίτιση, μεταφορές, ασφάλεια.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας του κόστους, αφορά τους... κακομαθημένους NBAers, αλλά δεν σταματά στα 15 εκατομμύρια. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Φιλ Άντριους, εξήγησε πως για να πάνε οι 20 Αμερικάνοι ξιφομάχοι στο Παρίσι χρειάστηκαν 300.000-400.000 δολάρια. Όσα περίπου χρειάστηκαν και οι αρσιβαρίστες. Οπότε φανταστείτε που εκτινάσσεται το ποσοστά αν συμπεριληφθούν και όλοι οι αθλητές του στίβου που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });